avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Activitate budurca

Activitate budurca

Buna seara,
Va rog sa ma jutati cu o informatie! Care sunt modaitatile prin care se pot regla stocurile de marfa la un magazin in cazul pierderilor, expiratelor, a uzului intern si a furturilor?
Multumesc anticipat!
Bună ziua,
Va rog sa îmi spuneți dacă copiii cu rezidenta in România și Italia au dreptul la alocatie de stat în tara noastră. Sunt cetățeni romani.
Mulțumesc frumos.
Bună ziua, supravegherea audio-video în magazin alimentar este legala?
Ce trebuie făcut pentru a fi în regula?
Buna seara,
Eu si sotia avem un magazin de tara cu profil mixt.
De cateva zile au inceput sa curga controalele(DSV,OPC) si nu stiam de ce.
Pe un proces verbal scria la reclamant adresa a politiei din localitate.
Am fost si am intrebat care este cauza. M-i s-a spus ca un vecin a reclamat telefonic la DGA faptul ca a cumparat peste stricat de la mine si ca a facut intoxicatie(fara interventii medicale). Vecinul este reclamant de profesie si in urma cu ceva timp a insultat-o si a vorbit urat cu sotia mea, aceasta interzicand-ui sa mai intre in magazin. Acesta a fost chemat la politie sa prezinte dovezile(bon fiscal, produse alterate) ,dar nu s-a prezentat. A declarat ca a cumparat pestele acum o luna , dar el nu a mai fost la magazin de un an. Ce urmeaza sa ni se mai intample? Cine mai poate veni in control? Sotia sufera de scleroza multipla si aceste controale ii afecteaza sanatatea, Ne-am saturat. In 12 ani de cand avem magazinul nu am avut nici macar o reclamatie verbala de la clienti. Dsv si Opc nu au gasit probleme.
La ce controale sa ne mai asteptam? Ce putem face?
Multumesc frumos!
Buna ziua,
Doresc sa achizitionez pe firma o autoutilitara in valoare de 5000E de la o persoana fizica ce vrea banii cash si nu poate incasa prin banca.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat legat de cum trebuie sa procedez cu inregistrarea platii in contabilitate.
Multumesc anticipat.
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca fondurile de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor pot fi executate silit.
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Asociati,vanzare, magazin mixt.
Societatea este srl
Bună ziua,
Suntem 3 asociați la o firma cu magazine mixte si doar unul are calitatea de administrator. Ceilalti doi au voie sa vanda in magazine fara a fi angajati? Adica daca in cazul unui control ITM suntem pasibili de amenda.
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Angajare someri
Multumesc frumos!
Discuție Angajare someri
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca OUG, privitoare la subventiile acordate firmelor care angajeaza someri peste 45 de ani aflati in plata indemnizatiei de somaj se acorda si pentru persoanele peste 45 ani fara ocupatie?