avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare someri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare someri

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca OUG, privitoare la subventiile acordate firmelor care angajeaza someri peste 45 de ani aflati in plata indemnizatiei de somaj se acorda si pentru persoanele peste 45 ani fara ocupatie?
Cel mai recent răspuns: budurca , utilizator 13:22, 13 Februarie 2019
Din Legea 76/2002
art. 85
(1) Angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, șomeri în vârstă de peste 45 de ani, șomeri care sunt părinți unici susținători ai familiilor monoparentale, șomeri de lungă durată sau tineri NEET primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă în cuantum de 2.250 lei, cu obligația menținerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puțin 18 luni.
....

art.5
.....
șomer de lungă durată - persoana care este șomer pe o perioadă mai mare de 12 luni, în cazul persoanelor cu vârsta de minimum 25 de ani și pe o perioadă de 6 luni, în cazul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 ani și până la împlinirea vârstei de 25 de ani;

șomer - persoana care îndeplinește cumulativ următoarele condiții:
a) este în căutarea unui loc de muncă de la vârsta de minimum 16 ani și până la îndeplinirea condițiilor de pensionare;
b) starea de sănătate și capacitățile fizice și psihice o fac aptă pentru prestarea unei munci;
c) nu are loc de muncă, nu realizează venituri sau realizează, din activități autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă, în vigoare;
d) este disponibilă să înceapă lucrul în perioada imediat următoare, dacă s-ar găsi un loc de muncă.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare persoana peste 45 ani AtomuleseG AtomuleseG Am o ruda care are peste 45 ani. Vrea sa se angajeze la o alta firma. Acea firma vrea sa o angajeze doar din somaj. La actualul loc de munca vor sa o dea in ... (vezi toată discuția)
Angajare persoana 48 ani dodolala dodolala BUNA ZIUA!AS DORI SA INTREB CU MULTUMIRI ANTICIPATE,DACA:EU AM 48 DE ANI SI NU SUNT SOMER,SUNT CASNICA MOMENTAN,PATRONUL POATE PRIMII ACEI 500 DE LEI SI PT ... (vezi toată discuția)
Acordare subventie anemaria01 anemaria01 As dori sa stiu in situatia in care doresc sa angajez o persoana 36 ani care momentan nu are un loc de munca si a terminat somajul in urma cu 6 luni , ... (vezi toată discuția)