Dupa controlul facut de anaf in urma cererii de rambursare tva am constatat ca la vanzarea de imobil s-a aplicat tva normal de 20% si nu taxare inversa . Intrebarea este -corectia asupra imobilelor vandute catre o societate comerciala platitoare de tva o pot face in decontul urmator si prins pe regularizare atat ca tva deductibil cat si la tva colectata ?? Mentionez ca s-a facut facturi de corectie in luna decembrie 2016 prin care s-a mentionat pe aceeasi factura storno apartament cu tva normal de 20% si randul urmator corectia rezultand astfel o valore cu minus, reprezentand tva-ul platit la buget. Este corect ca tva-ul sa-l prind pe regularizare. ? Sunt obligati sa-mi restituie tva-ul achitat din eroare, tinand cont ca in perioada in care s-a facturat eronat am avut control de la Anaf?? Cum priviti si dpdv al societatii care a achitat valoarea apartamentului inclusiv tva. ? Se face dosar de corectie pentru luna aprilie 2016 luna in care a avut loc achizitia de apartament sau se prinde in luna decembrie 2016 cand s-a primit factura de corectie? Multumesc .