avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Activitate ddd_77

Activitate ddd_77

Buna ziua!


O persoana este angajata pe functia de manager de proiect, considerata la momentul angajarii ca fiind functie de management. Ulterior, urmare a unor modificari organizationale persoana respectiva isi pastreaza functia dar pozitia nu mai este considerata una de management deoarece s-a schimbat organigrama si functia in sine a fost “detronata “ in ierarhie. Cum se procedeaza din punct de vedere legal? Multumesc!
Nu i s-a modificat superiorul ca si persoana ci intre superiorul catre care raporta si angajat s-a interpus o alta functie. Nu mai raporteaza managerului de departament ci unui tram leader. Iar in fisa postului este mentionat ca raporteaza managerului de department.

adrian@13 a scris:

Bună ziua! Dacă nu i s-a schimbat fișa postului, ce trebuie să semneze ? Angajatul nu trebuie să își dea acordul pentru schimbări ale personalului în firmă. In primul rând, in fișa postului trebuie menționat doar faptul că se subordonează sefului de departament ( pozitia x din organigramă) de exemplu, nu trebuia trecut nominal acel șef. Șefii se pot roti/schimba/pleca din firmă. Este logic că angajatul va menține raportul existent cu următoarea persoană care ocupă acel loc. Pentru refuzul de a raporta noului șef, îi comunicați oficial faptul că acesta ocupă funcția respectivă din data de ( să aveți dovada că a luat la cunoștință) și gata. Dacă va continua să refuze colaborarea il puteți cerceta disciplinar, cu respectarea tuturor procedurilor din Codul muncii și îl puteți sancționa .( se poate merge până la desfacerea disciplinară a contractului de muncă)

Buna ziua! S-a modificat organigrama firmei si unuia dintre angajati i s-a schimbat superiorul. Angajatul nu a fost anuntat oficial de ce a aparut aceasta modificare, nu i s-a modificat fisa postului. Acum refuza sa accepte sa raporteze noului superior. Poate face acest lucru? Care sunt parghiile legale de a-l face sa semneze noua fisa a postului unde este trecut noul superior? Multumesc!
Buna ziua! Suntem 4 vecini intr-o curte cu drum privat pe care suntem proprietari toti 4(doar pe drum). Unul din vecini are imprejmuita proprietatea sa cu gard. Ceilalti 3 nu avem imprejmuire. Drumul privat nu are poarta si ne dorim sa punem poarta mai ales ca avem si copii mici. 3 dintre noi ne dorim lucrul acesta insa cel de-al patrulea nu doreste pentru ca are deja proprietatea imprejmuita. Exista o baza legala sa inchidem drumul privat si sa participe si al patrulea vecin la cheltuieli pentru ca practic si el se va folosi de acea poarta? Si o a doua intrebare. Un al cincilea vecin si-a facut poarta care iese in drumul nostru privat fara a avea drept de proprietate pe drum. Este legal?

Multumesc!
Up
Buna ziua! In cazul in care doresc sa deschid un pfa si adresa mea de domiciliu eate cu parintii, care sunt in viata, pentru a deschide pfa este suficient sa dau contractul de comodat sau trebuie si actul de proprietate al parintilor? Intreb pentru ei sunt cam sceptici si nu vor sa dea actul de proprietate. Multumesc!
Buna ziua! Suntem 4 proprietati private care avem acces la drumul principal printr-un drum privat. Fiecare proprietate detine in proprietate 1/4 din drumul privat. O a cincea proprietate, vecina cu drumul privat dar care nu are drept de proprietate asupra lui are o poarta care da in drumul privat iar acum isi face o a doua poarta care da tot in drumul privat. Mentionez ca a cincea proprietate are acces direct la drumul public iar portile care dau in drumul privat sunt secundare. Are dreptul acest al 5-lea proprietar sa isi faca aceste porti care dau in drumul privat fara sa ceara acordul proprietarilor drumului? Este legal? Multumesc pentru raspunsuri.
Buna ziua! Pentru a ma fideliza compania la care lucrez mi-a dat actiuni de o anumita valoare, cu conditia sa nu parasesc firma pentru o perioada de timp care s-a incheiat anul trecut. La inceputul anului am vandut aceste actiuni si am obtinut un venit bunicel de pe urma lor. Intrebarea mea este cum procedez pentru a achita taxele catre stat pentru aceste venituri? Ce trebuie sa declar si care ar fi calculul datoriilor catre stat? In cat timp ar fi trebuit sa declar acest venit? Multumesc.


Cornel Vasile a scris:

Angajatorul poate acorda angajatului acel bonus, chiar daca acesta are contractul suspendat.

Multumesc pentru raspuns. Stiti cumva sa ma ajutati cu raspunsul la a doua intrebare, daca bonusul depaseste 6250 lei imi poate impacta indemnizatia?
Buna ziua!

La jumatatea lunii februarie mi se va suspenda contractul pentru a intra in crestere copil. Am 2 nedumeriri si va rog sa ma ajutati cu raspunsuri:
- in fiecare an firma acorda bonus de performanta pentru anul anterior undeva in luna aprilie/mai. Angajatorul poate acorda angajatului acest bonus daca acesta are contractul suspendat?
- bonusul depaseste intra sub incidenta oug 111/2010? Ar putea depasi 6250 lei.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.