avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate laursmaili

Activitate laursmaili

Răspuns la discuția Inundatii repetate vecin
@Adrian ap meu este la etajul 3 :)

Insa tin sa va anunt ca am facut rost de numarul proprietarului de la primarie, si am avut surpriza placuta sa aflu ca este o persoana foarte de treaba cu care m-am putut intelege si am inceput sa facem reparatiile necesare.

Va multumesc tuturor pentru sfaturi.
Răspuns la discuția Inundatii repetate vecin
In primul rand vreau sa va multumesc tuturor pentru raspunsuri, si o voi lua punctual pentru ca am trecut prin toate actiunile propuse de dumneavoastra:

- cu asiguratorul am discutat si nu urmareste recuperarea sumei despagubite; fiind tavanul din baie (suprafata mica), oricat de grava ar fi situatia, despagubirea nu poate depasi 1000 de lei, suma pentru care nu va cere recuperarea banilor de la proprietar.

- presedintele asociatiei si administratia a verificat si in apartamenul meu si in cel de deasupra doar coloanele de apa comune, sustinand ca nu este de competenta lor sa constate daca exista vreo defectiune cu instalatia de apa ce nu are legatura cu partile comune ale blocului, desi le-am invocat articolele de lege 14,16,17 din L nr 230/2007. Desi dupa cum s-s spus, aproape sigur este vorba despre o scurgere sparta, ori sub cada ori in pardoseala.

- in privinta plangerii penala, m-am gandit initial ca ar putea sa-l sperie pe proprietar sa isi repare. Insa spuneti ca poate invoca faptul ca nu utilizeaza in fapt si in drept bunul imobil , totusi cineva locuieste acolo, plateste intretinere si trebuie sa raspunda pentru faptele sale.

Voi incerca sa aflu datele proprietarului de la registrul national de intabulare a proprietatilor imobiliare si cu o sesizare la politie daca e nevoie.


Va multumesc.
Buna ziua,

As dori sa prezint un caz foarte intalnit pe internet, insa pentru care am auzit destul de mult variante de solutii, multe fara rezultate.

Locuiesc intr-o garsoniera si am fost inundat de vecina de deasupra mea de cel putin o data pe an in ultimii 4 ani. Trebuie sa mentionez ca este chiriasa si nu este o persoana cu care poti discuta rational, desi am incercat de mai mult ori.

De fiecare data cand s-a intamplat a avut o scuza, insa nu am facut prea mare caz fiindca am fost despagubit de compania de asigurari.

La fiecare dosar de dauna am avut si constatari facute de primarie, si de fiecare data i s-a trimis somatie sa isi repare defectiunile la instalatia de apa, sunt 4 dosare deschise la Directia de Gospodarire. Nu stiu daca acele somatii au ajuns cu adevarat la proprietar sau au fost retinute de persoana care sta in chirie.

Sincer nu-l cunosc pe proprietar, cei de la administratie un singur nume trecut in Cartea Imobilului fara nici o data de contact, iar chiriasa refuza sa ne dea acest gen de informatii.

Problema este ca in ultimele doua luni s-a intamplat sa ma inunde de trei ori, iar de ultima data tavanul se umezeste continuu, deci trebuie sa actionez intr-un fel.

Primaria a spus ca nu mai poate face nimic in afara de a mai trimite inca o somatie, si ca singura mea cale de rezolvare este instanta de judecata. Am evitat acest lucru fiindca m-am gandit ca ar fi un proces lung si anevoios pana se va rezolva ceva.
Prima mea intrebare ar fi: care sunt sansele mele de succes daca incep actiunea de judecata, pot obliga proprietarul sa isi repare defectiunile ? Am primit sfaturi de la cateva cunostinte care au mai trecut prin asta si parerile au fost impartite, unii spun ca nu rezolv nimic cu tribunalul, altii ca am sanse sigure sa castig.

Am mai fost sfatuit sa ii fac o planger penala la Parchet pentru Distrugere din culpa (mentionez ca la ultima inundatie mi-a fost afectata si instalatia electrica de iluminat). Am vreo baza in care pot face asta ?

Sincer eu as fi dorit sa pot face rost de numarul de telefon al proprietarului si sa putem avea o discutie cu un final amiabil, dar nu vad nici o modalitate in care sa gasesc acest numar de telefon.

Ma sfatuiti sa procedez in alt fel ?


Multumesc.
Buna ziua, am o intrebare in legatura cu asigurarea locuintei cumparata prin programul Prima Casa.
Am cumparat o garsoniera in februarie 2010 prin pilonul I al programului Prima Casa pri nBCR, In primul an asigurarea a fost facuta obligatoriu de banca.
In contractul de credit scrie clar ca beneficiar in cazul asigurarii este doar statul roman. Astfel si prima polita de asigurare facuta de banca mentiona ca este cesionata 100 % catre statul roman reprezentat prin Min. Fin. Publice.
In al doilea an am facut asigurarea cu alt asigurator in aceeasi modalitate cu cesionare 100% catre stat.
Anul acesta am facut din nou polita la acelasi asigurator cu cesionare 100% catre stat, iar cand am dus-o la banca mi s-au reprosat urmatoarele probleme :

- in polita trebuia mentionat ca este cesionata in propoetie 50-50 % catre stat si catre banca
- al doua problema ar fi ca valoarea asigurata in polita nu mai acopera valoarea garsonierei din contractul de credit. Garsoniera a fost evaluat la efectuarea creditului la 37500 EUR, iar eu am cele doua asigurari (20000 EUR cea obligatorie + 150000 lei cea facultativa) care acopera suma mentionata. Functionarul din banca a spus ca se ia in considerare doar polita facultativa si ca trebuie facuta o reevaluare contra cost a garsonierei.

Mi-a mai spus de altfel procentul de cesionare a fost modificat in contractul de credit, si ca mi s-a trimis notificare. Eu nu am primit nimic, nici prin posta si nici prin email, iar cand i-am cerut sa imi arate ce mi s-a trimis a spus ca nu mai gaseste in baza de date. Eu stiu ca nu se poate modifica contractul de credit fara acordul ambelor parti.

Ma puteti ajuta cu o parere la cele doua puncte mentionate (cesionarea si valoarea asigurata) ? Are banca dreptate sau nu ?


Multumesc.
Buna ziua, as dori o parere privind problema restantierilor din bloc.
In blocul in care locuiesc exista cateva persoane care au sume mari de plata la intretinere. Asociatia de proprietari se judeca cu ei pentru recuperarea banilor insa procesul dureaza de mult timp si inca nu s-a solutionat nimic.

Apa calda este oprita pe timpul verii, datorita restantelor la RADET. Anul trecut s-a hotarat in asociatia plata unui fond special de catre fiecare apartament pentru a acoperi o parte din restante si a evita oprirea caldurii pe timp de iarna. Problema e ca numai o mica parte din locatari au platit acea suma (fond special), bani ce nu vor mai fi recuperati, si nu s-a rezolvat nimic cu RADET.

Daca se stabileste din nou plata acestui fond special de catre majoritate locatarilor care vor participa la sedinta, nu as vrea sa platesc din nou pentru altii. Intrebarea era daca Asociatia te poate obliga sa platesti si sa te puna la restanta cu suma respectiva in caz ca nu o faci? Care este temeiul legal in acest sens ?

Multumesc.
Discuție Asigurare RCA
Buna ziua, am cumparat recent o masina, si am factu toate actele pe numele meu, dar inca nu am depus dosarul de inmatriculare la politie. Pe talon, as vrea sa fie trecut si numele socrului meu. Intrebarea e urmatoarea, pot fi trecute pe talon doua nume, iar asigurarea RCA poate fi facuta pe oricare din cele doua nume ?

Multumesc,
Buna ziua, eu sunt angajat in momentul de fata cu statutul de programator. Am terminat facultatea de Automatica si Informatica Aplicata.

As dori sa stiu daca pentru a oferi servicii de consultanta IT online este obligatoriu sa fac un PFA sau ma pot incadra la profesii libere ?


Multumesc.