avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Activitate monik57

Activitate monik57

Discuție Legea 9/1998

Buna seara, bunica mea este pensionara si este una din persoanele care au dreptu la despagubiri acordate in urma tratatului dintre Romania si Bulgaria, conform prevederilor Legii nr.9 din 1998 as dori daca se poate niste sfaturi ce ar trebui sa facem sa putem rezolva aceasta problema si daca este un specialist care se ocupa cu rezolvarea acestei legi as vrea sa luam legatura.Multumesc frumos!
am fost in audienta la director si mi-a spus sa fac eu planul parcelar pentru toata zona aceea sau sa o iau de la primarie, am fost la primarie exista un plan parcelar facut de o persoana angajata de mine si depus la primarie (se afla in sistemul lor) dar mi-au spus ca ei au trimis planul la oficiul de cadastru iar cei de la cadastru nu l-au trimis inapoi avizat, deci chiar nu inteleg ce mai e de facut
ei deja mi-au respins dosarul pe motivul ca nu am adus cdul cu lotizarea in termen de 5 zile, ei au gasit motivul asta pentru ca e imposibil si daca as fi dispus sa masor eu toata sola de 20 de ha sa o fac in 5 zile. Doamna care s-a ocupat de dosar imi zice ca hai ca asta cu suprapunerea o rezolvam da eu vreau cd cu lotizarea sa vad daca incape parcela ta in sola, pai ce eu trebuie sa le masor lor toata sola? Am vb cu mai multe persoane care se ocupa de cadastru si mi-au spus ca cdul cu lotizarea e nevoie doar la extravilan nu si la intravilan, ce ma sfatuiti sa fac?
Răspuns la discuția Nu pot face cadastru la pamant
treaba e in felul urmator ei mi-au cerut lotizarea zonei, eu am luat acea foaie de la primarie, am depus-o acum cer lotizarea intregii sole pe cd care are 20ha, ca de unde stiu ei ca bucata mea de pamant incape in sola respectiva. Deci practic celelalte cadastre facute intre 2000-2009 sunt amplasate gresit si eu trebuie sa le rezolv lor problema. Insa din ce am inteles lotizarea zonei pe cd se cere doar la extravilan la intravilan fiind suficienta lotizarea pe hartie. Eu cred ca ei au facut manevre in trecut cu dosarele de cadastru din zona si de aceea imi dau astfel de motive. Ce as putea face? Cred ca o sa actionez ocpi-ul in instanta dupa consultarea unui avocat specializat pe astfel de probleme.
treaba e asa tot lotul are 20 de hectare, pe tot lotul sunt bucatele de pamant pe care e facut cadastru din 2006 pana acum si nu era necesar sa faca si lotizarea, si acum imi spun ca cei ce au deja facut cadastru au amplasat lotizarile gresit si nu incap pe tot lotul si practic eu trebuie sa fac rost de lotizarea pe toate cele 20 de ha. Cine e de vina ca ce la la oficiul de cadastru au acceptat dosarele facute gresit? doar n-o sa stau eu sa le masor acum pamantul lor din greseala lor.
si cd-ul cu lotizarea cine trebuie sa-l faca, persoana care se ocupa de cadastru?
Răspuns la discuția Nu pot face cadastru la pamant
Ultima instiintare de la oncpi:
imobilul ce face obiectul prezentei cereri sesuprapune cu imobilul identificat prin nr. cadastral 19768/5 ( parcela A1093/25 lot 1/5 ) lipsa plan parcelar pentru sola din care provine parcela in cauza, motiv pentru care este necesar sa prezentati un CD cu lotizarea zonei.

Ce trebuie sa fac? Multumesc!
buna, intampin o problema cu dosarul pentru cadastru si am primit urmatoare instiintare :
imobilul ce face obiectul prezentei cereri sesuprapune cu imobilul identificat prin nr. cadastral 19768/5 ( parcela A1093/25 lot 1/5 ) lipsa plan parcelar pentru sola din care provine parcela in cauza, motiv pentru care este necesar sa prezentati un CD cu lotizarea zonei.

Ce trebuie sa fac? Multumesc!
Răspuns la discuția Nu pot face cadastru la pamant
S-a respins deoarece suprafata inscrisa in acte nu corespunde cu masuratorile si astfel zice ca trebuie facut cadastru pe toata suprafata de pamant aprox 20 ha, deci se poate face ceva? ce vina am eu ca actele au fost facute gresit? si cum as putea rezolva problema, multumesc
Buna ziua, bunica mea detine un teren intravilan de 6607 mp in Constanta zona viile noi si dorim sa facem cadastru am depus actele pentru cadastru am platit avansu cadastristei si ne-a spus ca va fi gata in 21 de zile lucratoare au trecut 17 zile in kre am mai tinut legatura iar in ultimile zile nu a raspuns la telefon pana i-am dat un mesaj sa sune sa ne informeze cum decurge .. a sunat si mi-a spus ca sunt probleme in sensu ca nu poate sa faca cadastru deoarece trebuie masurat si terenu vecinilor si binenteles ca asta costa foarte multi bani pe care nu nii permitem a spus ca exista solutia de a vorbi cu vecinii sa faca si ei cadastru altfel nu se poate rezolva ,acum eu nu stiu daca este adevarat ma gandesc poate vrea ea sa mai faca niste bani in plus...nici nu stiu ce sa cred exista posibilitatea sa nu pot sa fac cadastru? si din ce cauza? va rog frumos sa ma ajutati multumesc frumos!