avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Probleme cadastru - necesitate cd lotizare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Probleme cadastru - necesitate cd lotizare

buna, intampin o problema cu dosarul pentru cadastru si am primit urmatoare instiintare :
imobilul ce face obiectul prezentei cereri sesuprapune cu imobilul identificat prin nr. cadastral 19768/5 ( parcela A1093/25 lot 1/5 ) lipsa plan parcelar pentru sola din care provine parcela in cauza, motiv pentru care este necesar sa prezentati un CD cu lotizarea zonei.

Ce trebuie sa fac? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: monik57 , utilizator 20:59, 16 Mai 2014
Slicitati primariei locale Planul parcelar corespunzator, plan ce, conform legislatiei in vigoare, trebuia executat pana acum.
si cd-ul cu lotizarea cine trebuie sa-l faca, persoana care se ocupa de cadastru?
treaba e asa tot lotul are 20 de hectare, pe tot lotul sunt bucatele de pamant pe care e facut cadastru din 2006 pana acum si nu era necesar sa faca si lotizarea, si acum imi spun ca cei ce au deja facut cadastru au amplasat lotizarile gresit si nu incap pe tot lotul si practic eu trebuie sa fac rost de lotizarea pe toate cele 20 de ha. Cine e de vina ca ce la la oficiul de cadastru au acceptat dosarele facute gresit? doar n-o sa stau eu sa le masor acum pamantul lor din greseala lor.
trebuie sa se aplice ordinul 134/2009- care prevede la:
"Art. 27. - (1) Daca doua sau mai multe planuri de amplasament si delimitare ale imobilelor receptionate sau pentru care se solicita receptia sunt reprezentate pe planul cadastral de carte funciara in format digital, cu suprapunere totala sau partiala a suprafetelor imobilelor, se va proceda dupa cum urmeaza:
a) in situatia in care este necesar pentru lamurirea situatiei, inspectorul poate convoca persoanele autorizate care au executat documentatiile, pentru verificarea la teren a situatiei si stabilirea tipului de suprapunere, reala sau virtuala. In acest sens, suprapunerea virtuala, existenta in baza de date grafica a oficiului teritorial, este o suprapunere generata de erori de masurare si prelucrare a datelor, iar suprapunerea reala este suprapunerea efectiva in teren datorata existentei mai multor acte juridice diferite pentru acelasi amplasament, identificarii diferite a limitei comune sau lipsei materializarii limitei la momentul identificarii, fapt ce conduce la nesemnarea procesului-verbal;
b) daca in urma verificarilor la teren se constatata ca este o suprapunere virtuala, aceasta se solutioneaza de catre inspectorul de cadastru. Imobilele se vor repozitiona in baza unui referat intocmit de inspector si aprobat de inginerul-sef.
Referatul de constatare a suprapunerii descrie suprapunerea virtuala din planul cadastral de carte funciara, propune modalitatea de corectare a acesteia, se inregistreaza in registrul general de intrare si are anexate extrase din planul cadastral de carte funciara, cu situatia anterioara si ulterioara indreptarii erorii de pozitionare din planul cadastral de carte funciara. In baza referatului oficiul teritorial va nota din oficiu in cartea funciara repozitionarea imobilului. Incheierea, extrasul de carte funciara de informare si extrasul din planul cadastral de carte funciara se comunica tuturor persoanelor interesate, potrivit mentiunilor din cartea funciara.

ei deja mi-au respins dosarul pe motivul ca nu am adus cdul cu lotizarea in termen de 5 zile, ei au gasit motivul asta pentru ca e imposibil si daca as fi dispus sa masor eu toata sola de 20 de ha sa o fac in 5 zile. Doamna care s-a ocupat de dosar imi zice ca hai ca asta cu suprapunerea o rezolvam da eu vreau cd cu lotizarea sa vad daca incape parcela ta in sola, pai ce eu trebuie sa le masor lor toata sola? Am vb cu mai multe persoane care se ocupa de cadastru si mi-au spus ca cdul cu lotizarea e nevoie doar la extravilan nu si la intravilan, ce ma sfatuiti sa fac?

Alte discuții în legătură

Modificare coordonate teren si plan parcelar madairina madairina In anul 2004 am cumparat un teren de 2000mp cu cadastru, pe care l-am intabulat. Anul trecut cand au venit sa ne faca intarusarea ne-au spus cei de la primarie ... (vezi toată discuția)
Probleme ancpi / oncpi kyky_micky kyky_micky Buna ziua. Am o problema cu cadastrul, mai exact o fasie de 2 metri latime si 50 lungime se suprapune in actele cadastrale cu cele ale vecinului (acea portiune ... (vezi toată discuția)
Teren suprapus virtual carmen cucu carmen cucu Detin un teren care se suprapune virtual cu 3 nr cadastrale . Inspectorul de la oficiul cadastral a trimis cate o convocare celor 3 proprietari dar nu s-au ... (vezi toată discuția)