avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate mihaita70

Activitate mihaita70

Buna ziua, As dori sa stiu cat la suta din suma pentru caldura care ii revine unui apartament de plata o reprezinta tevile care trec prin apartament? 10, 20, 30%? Care este legislatia pe baza careia se calculeaza procentul? Exista o lege, ordin, ceva? Pe baza a ce se calculeaza acest procent? Mentionez ca in bloc toate apartamentele sunt conectate la Termoenergetica si au repartitoare. Multumesc.
Se majoreaza salariile tuturor bugetarilor din administratie?

Prin OUG nr. 45/2023, publicată vineri în Monitorul Oficial, s-a stabilit modificarea OUG 168, astfel încât pentru bugetarii din categoria (anexa VIII) „Administrație” să se aplice din 1 iunie 2023 nivelul salariilor de bază prevăzute de Legea 153 pentru anul 2022. As dori sa stiu daca se majoreaza salariile si pentru functiile de consilier, expert, referent din aministratia centrala, prevazute in anexa 8 a legii 153. Multumesc.
Titlu de proprietate pe numele ambilor proprietari
Buna ziua, detin impreuna cu varul meu un teren agricol arabil, in cote egale, pentru care a fost facut cadastrul. Problema este că a fost emis un singur titlu de proprietate pentru teren, pe care il detine varul meu, desi suntem amandoi proprietari. Cum as putea intra si eu in posesia unei copii legalizate a titlului, avand in vedere că nu doreste să mi-l puna la dispozitie pentru legalizare? Unde as putea sa ma adresez pentru a avea si eu o copie legalizata a titlului de proprietate? Ce acte sunt necesare pentru a fi depuse? Multumesc.
Nu stiu amanunte acum. Dar e clar că despartirea trebuie sa se faca la notar...
Buna ziua. Mamei mele si vărului meu le-a fost retrocedata o suprafata de teren agricol, dar există doar un singur titlu de proprietate. Dupa efectuarea cadastrului pe teren cum se poate proceda pentru a se despărți terenurile și fiecare să dispună de acesta cum dorește? E necesar ca fiecare parte să dețină un titlu de proprietate în cazul in care doreste să vândă suprafața de teren care îi revine? Se poate solicita un duplicat al titlului de proprietate? As dori lămuriri. Mulțumesc.
Buna ziua, Decizia CCR nr. 794 din decembrie 2016 cere, practic, alinierea salariilor angajaţilor din sectorul public la nivelul maxim al salariului de bază/indemnizaţiei de încadrare din cadrul aceleiaşi categorii profesionale şi familii ocupaţionale, indiferent de instituţie sau autoritate publică. Acest lucru ar insemna, in cazul in care ocup un post contractual intr-o institutie publica din familia ocupationala administratie, ca salariul meu trebuie sa fie egal cu nivelul maxim al salariului pe respectiva familie ocupationala? Adica pentru un post care presupune studii superioare si gradul I salariul trebuie sa fie egal cu salariul unui post similar din familia ocupationala? Cine ar trebui sa puna in aplicare decizia CCR? Se poate obliga institutia sa o puna in aplicare prin instanta? Multumesc.
Buna ziua, detin o garsoniera intr-un bloc din Bucuresti la ultimul etaj. In urma cu 3 saptamani o firma a refacut terasa blocului la propunerea asociatiei de proprietari. La prima ploaie apa a inceput sa picure prin plafon, atat la mine in holul garsonierei, cat si pe holul blocului. Am rechemat firma respectiva si le-am spus sa refaca lucrarea, deoarece au lucrat de mantuiala. Daca situatia persista si apa continua sa apara in garsoniera, as putea sa ma indrept cu o actiune civila impotriva firmei care a realizat lucrarea si impotriva asociatiei de proprietari pentru a cere despagubiri, avand in vedere ca nu pot folosi garsoniera? Exista posibilitatea de a face si o plangere penala pentru distrugere impotriva firmei care a facut lucrarea de izolatie a terasei? Eu nu pot locui acolo in acea garsoniera decat in zilele in care nu ploua. Va rog sa imi raspundeti. Multumesc.
Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema si sa imi indicati in ce act normativ se stipuleaza daca proprietarii de terenuri pe care urmeaza sa fie amplasate eoliene si vecinii acestora trebuie sa primeasca despagubiri.
Parintii mei detin un teren in jud. Constanta si sunt vecini cu un proprietar care urmeaza sa isi concesioneze terenul pentru amplasarea de eoliene. Parintii mei au dreptul la despagubiri, avand in vedere ca pe terenul pe care il detin sunt
culturi agricole? In baza carei legi urmeaza sa primeasca aceste despagubiri? Care este cadrul legal care reglementeaza amplasarea acestor parcuri eoliene?