Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Agenție imobiliară Șicane client
Am o cumpărare o locuință în derulare cu antecontract semnat, platit și parțial comision agentie .
Agenții se comporta arogant ,nu răspund la telefon , nu vor să mai facem o vizionare la fata locului deși am programat cu o săptămână înainte. Noi când am vandut am permis cumpărătorilor sa vina să măsoare, pt amenajare casa de 4-5 ori.
Au și incasat mare parte din comision, nu am sunat decât ziua, dar găsesc motive sa nu colaboreze.
Ei încearcă să își bataj joc de noi care am și platit . Ce se poate face dpdv legal?
Menționez că singura vizionare a fost la oferta câteva minute
Raspunsul corect poate fi dat numai daca dvs. explicati clar ce inseamna:
....locuitorii care nu fac parte din asociație...
Adica sunt vile care sunt cuprinsi intr-o as. prop. si sunt vile care nu sunt cuprinse in acea as. prop. ?
Ce inseamna as. prop. "la vile", nu cumva fiecare vila are bransamente separate la utilitati si servicii?
Daca vi se pretind costuri pentru salarii, ce face asociatia pentru dvs.?
Mai ganditi-va si dezvoltati intrebarea, veniti cu amanunte, pentru ca daca faceti parte dintr-o asociatie de proprietari, atunci aveti drepturi si obligatii. Aveti cunostinta despre acordul de asociere, regulamente interne, etc. ?
Notă: Hotărârile adunărilor generale ale asociației de proprietari, cât și deciziile comitetului executiv sunt obligatorii pentru toți proprietarii care locuiesc în acel condominiu/ bloc, fie ei PROPRIETARI MEMBRI ASOCIAȚI
( care au semnat acordul de asociere, statutul și regulamentul condominiului, care au noțiunea de proprietate forțată, de părți comune și cote indivize de proprietate, CARE SUNT INTERESAȚI SI PARTICIPĂ LA DECIZIILE LEGATE DE ÎNGRIJIREA LOCUINȚELOR....), fie că este vorba de SIMPLI PROPRIETARI care dețin un spațiu cu destinația de locuință ori altă destinație în imobilul respectiv! !!!
ynocentta a scris:
Conform disp L nr 196/2018 se poate infiinta asociatie de proprietari
Asociatia de proprietari nu detine competenta sa impuna obligatii persoanelor care nu fac parte din asociatia de proprietari
Salut.
Potrivit definiției noțiunii de condominiu și celei de asociație, confor art. 2 din Legea nr. 196/2018, consider că nu există nici un impediment în sensul înființării unei asociații, cu condiția impusă de acelați act normativ privind votul a cel puțin 50 plus unu.
Intr-o zona de case, daca un propietar (are utilitati private) nu doreste sa faca parte dintr-o asociatie de propietari, nu i se poate impune.
Numai prin intelegere, daca este in folosul tuturor, propietarii pot participa la actiuni comune, cum este asfaltarea de care amintiti sau montarea unei bariere la intrarea in zona, etc.
Depinde care este obiectul cauzei. In functie de acesta se poate aprecia durata .
Este bine intr-un fel ca avocatul dvs sa se prezinte la termene.
Dar trebuie sa intelegeti ca nu poate face minuni, daca ati refuzat intentionat sa platiti comisionul agentului.