avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Activitate bianchina18

Activitate bianchina18

Buna ziua! In legatura cu aceasi situatie, contractul de munca v-a expirat in 31 august iar eu urmeaza sa nasc la 01.10. In luna septembrie plata concediului prenatal se va face de catre cjas, insa cand va trebui sa depun actele pt indemnizatia crestere copil am observat ca este nevoie de anexa 2 si cerere aprobata pt concediu crestere copil, de unde voi lua acestea? daca eu nu mai sunt angajata. Am vazut ca acolo trebuie specificat functia avuta, data intrarii in concediu etc. Va multumesc!
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Dar nu are cum sa îmi mai dea adeverinta din aceia deoarece nu voi mai fi salariata lor...nu înțeleg. Din moment ce eu voi duce concediu la casa de sănătate nu prea are logica sa îi cer lui adeverinta ca nu are de unde sa știe nr de zile de pe concediu.
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Buna ziua!
Din nou sunt cu o nelamurire si anume...in 01 august am sa intru in prenatal iar concediul il voi duce angajatorului pt luna august iar luna septembrie la casa de asigurari de sanatate insa nedumerirea mea este ca daca voi avea nevoie de adeverinta cu nr de zile de concediu pt luna septembrie de unde o voi lua dat fiind faptul caci nu voi mai fi angajata? Sau nu este nevoie de aceea adeverință pt prenatal?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Bună ziua! As mai avea o întrebare. Vâzand ca acum se va aplica noua lege de acordare a indemnizatieI de creștere copil, cele 12 luni din ultimii 2 ani care se vor lua în calcul? Adică dacă ai intrerupere înainte de naștere o luna dar ai cele 12 luni cu venit nu e problemă? Va mulțumesc!
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
As mai avea o întrebare legata de indemnizatia de creștere a copilului, când voi depune actele la primărie am văzut ca e nevoie de o adeveribta de la angajator cu veniturile realizate pe cele 12 luni anterioare nașteri copilul...în cazul meu în luna anterioara nașterii nu voi mai fii angajata și concediul îmi va fii platit de către casa de asigurari de sănătate, cum voi face cu aceea adeverință? Vă mulțumesc frumos!
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Am înțeles! Vă mulțumesc frumos!
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Referitor la întrebarea adresata mai sus, în perioada 1 iulie - 31 august vom avea concediu de odihnă deoarece nu sunt cursuri în învățământ. Mă poate afecta acest lucru ? Adică se poate sa intru în prenatal dacă figurez în concediu de odihnă?
Ma aflu in urmatoarea situatie, acum o saptamana am aflat ca sunt insarcinata si am avut hemoragie chiar in ziua in care mi s-a confirmat sarcina iar medicul mi-a dat concediu medical cu codul 745, drept urmare nu am apucat sa anunt sarcina angajatorului ci doar faptul ca am concediu medical pentru o problema de sanatate timp de 8 zile. Cum sa procedez mai departe ca sa nu ma afecteze acest fapt?
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Nu e o problema ca atunci când voi naște, în luna octombrie nu am venituri pe acea luna?
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Vă mulțumesc! Nu o sa pot beneficia de indemnizatie de șomaj deoarece nu corespund prevederilor. Așa ca m-am gândit la soluția aceasta cu prenatalul.