avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Activitate RoxanaAli

Activitate RoxanaAli

Deci eu nu mai înțeleg legile astea...
Cum vine asta? Este obligat de către judecator sa plăteasca o pensie alimentara și pe el sa nu dea 2 bani pe această decizie.
Cum as putea eu sa depun probe daca suntem despărțiți? Sa incep sa l urmăresc?
Normal ca vreau banii dar dacă el nu are chef sa îi dea eu ce aș putea face?
Nu există sa muncească în folosul comunității sa si plătească pensia? Nu stiu ... ce se poate întâmpla dacă desi se îmbracă de firma zice ca nu muncește...
Daca il intreb este logic ca nu imi va spune dar știu sigur ca lucrează la negru.


Sa zicem ca "nu are de unde"... poate face? Închisoare? Si daca da eu cum recuperez banii?
Sunt conștientă ca lucrează... dar la negru.

gi-jane2 a scris:

din ce credeti dvs ca se intretine ? lucreaza sau nu ?

Nu sunt materialista dar m am săturat sa imi zică sus și tare ca nimeni nu are ce sa îi facă.
Buna seara. Am hotărâre judecătorească din 2016 pentru pensie alimentara. Nici pana in acest moment tatal nu a plătit nimic. Nu lucrează legal ( si imi rade in față cu acest lucru) si ca nu am ce sa îi fac. O să îi fac o plângere pentru nerespectarea ordinului judecatoresc dar întrebarea mea este: ce i se poate întâmpla dacă zice sus și tare ca nu are bani sa plătească? Cum pot recupera acești bani? Va mulțumesc anticipat
Răspuns la discuția Cum pot sa-mi scot fata din tara
Si cum as putea dovedi? Acte? Poze?
Dureaza mult toata procedura?
Buna seara!, vesnica problema dintre parinti...
Am o fata in varsta de 11 ani, eu si tatal fetei nu suntem casatoriti. Acesta a fost inchis pentru talharie 7 ani, cand eu eram gravida in 6 luni si de cand a iesit nu a facut parte din viata fetei nici pana in acest moment.Fata este trecuta pe numele lui. A avut cateva incercari de apropriere ... ii promitea lumea si panantul copilului si apoi o lasa cu ochii-n soare, de aceea nu i-am mai permis sa o vada pana nu realizeaza ca un copil inseamna responsabilitate. In toata aceasta perioada nu a contribuit material in niciun fel.
Fata e deja mare si din cauza dezamagirilor nu vrea sa-l vada... eu lucrez de aproape doi ani in Anglia, fata sta cu mama mea (singura persoana care m-a ajutat sa o cresc pe fetita mea, fiind in viata ei de la bun inceput), dar o simt ca ii este dor de mine si nu mi-as lasa copilul pentru nimic in lume. Aici lucrez cu contract, stau intr-o casa si vreau sa imi aduc copilul langa mine pentru a i oferi o viata cu adevarat buna. Eu din cauza locului de munca nu imi pot permite sa vin prea des in tara. Cei de la protectia copilului stiu ca sunt plecata, stiu condiitile in care sta fata mea...
Intrebarea mea este: ce as putea sa fac pentru a scoate copilul din tara?
Am inteles ca nu il pot decade din drepturi dar avand in vedere ca el nu s-a ocupat niciodata de ea asta nu inseamna abandon?
Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția Tutela unica, este posibil?
Doamna avocat AVLIL eu sunt o persoana normala, dar va ca dumneavoastra ma catalogati ca fiind un monstru. Sincer m-a deranjat foarte mult ceea ce ati scris. Vad ca -ati spus parerea necitind ceea ce am scris anterior.

[Eu inteleg din cele relalate de dv. ca fata dv. nu are un tata in tatal biologic pentru ca nu ati vrut dv., fapt care nu va este favorabil. Sa nu lasati copilul la tata imi pare o greseala dpdv legal. Pare a fi dorinta si efortul dv. (si nu al tatalui sau al fetei) sa nu aiba legaturi cu tatal ei biologic. Asta nu e vazut bine intr-o instanta, fie ea si straina.]
Nu a avut relatie pentru ca nu am vrut eu???????? Credeti ca eu ii interzic sa isi vada tatal biologic?????
Ce din cuvintele " Tatal nu e interesat de cresterea copiului" nu intelegeti?
Haideti sa va dau DOAR CATEVA exemple in care el mi-a dat de inteles ca nu il intereseaza de nimic:
1. atunci cand a iesit din inchisoare m-am trezit cu el la poarta spunandu-mi ca vrea ca fata sa stie ca e tatal ei ... asa... direct ... eu una i-am sugerat mai inatai sa se cunoasca, sa se imprieteneasca apoi sa ii spuna adevarul .... nu a vrut. I-a spus apoi nu a mai dat nici-un semn.
2. Dupa cateva luni s-a hotarat sa ii faca 3 vizite fetitei: de fiecate data a venit impreuna cu cate o alta femeie, .(deranjata i-am spus sa vina singur data viitoare daca mai vrea sa o vada si bineanteles ca mi-a spus ca nu)
la ultima vizita i-a promis ca o duce in parcul de distractii, ajunsi acolo (eu, fetita, el si femeia respectiva) m-am trezit ca imi spune ca el pleaca, lasandu-ne cu ochii in soare, pe fetita nu a dat o in nimic, nici maar o vata pe bat nu i-a luat. Noroc ca am avut eu bani la mine si am dat o in toate nebuniile alea pentru copii
3. Dupa o alta bucata de vreme il sunam in week-end si il rugam sa vina sa o vada iar el imi spunea ca de ce il sun asa de pe o zi pe alta si ca eu trebuie sa il sun cu cateva zile inainte pentru ca el are alte treburi, asa cred ca m-a tinut vreo 2 luni. Copilul ma intreba , de ce nu vine tata sa ma vada? nu ma iubeste?
4. Pe plan financiar o singura data l-am rugat sa ma ajute cu plata gradinitei ( aceasta costand 300-400 lei pe luna) el spunandu-mi a imi da doat 100 lei pe luna doar cu conditia sa imi i-a copilul cand are el chef si cat vrea el.
5 Se apropria ziua fetei si el a intrebat-o ce isi doreste de ziua ei, ea spunandu-i ca isi doreste foarte mult o bicicleta si el i-a promis sa ii aduce. A venit ziua ei, nici macar nu s-a stresat sa o sune sa ii zica La Multi Ani apai sa ii aduca bicicleta. A fost foarte dezamagita, si bineanteles ca prietenul meu i-a cumparat una.
Nu a avut bani pentru bicicleta dar a avut bani sa ma dea in judecata pentru luare pe minor in week-end-uri, atunci eu i-am spus judecatoarei ca sunt de acord sa interactioneze cu cea mica dar doar cu conditia sa vina el la mine si sa o vada, sa nu mi-o ia. Psihologul mi-a dat dreptate si procesul a fost suspendat deoarece eu nu s-a mai prezentat.

Acestea sunt doar CATEVA lucruri. Acum spuneti-mi cine e monstru? Cum poti sa te joci cu sentimentele unui copil in halul asta? Si tot ii luati apararea tatalui??? eu am inima impacata ca m-am staduit sa ii aproprii pe cei doi dar daca el nu a vrut e treaba lui, el pierde.
Cum as putea sa interzic sa aiba legaturi daca fata nu isi doreste sa il vada, ea tine minte tot ce s-a intamplat.
Ea are parinti , pe mine si prietenul meu, el are grija de ea ca ochii din cap, o iubeste si se simte iubita, Ea ii spune tata lui si nimeni nu a obligat o.
Audierea fetitei inseamna totul deoarece ea isi poate exprima parerea, psihologul mi-a spus ca ea este o fetita foarte matura si intelege foarte bine daca stai si ii explici, eu niciodata nu iau vreo hotarare fara sa ma consult cu ea.
Imi pare rau ca am scris astat de mult dar nu mi-ati dat de ales si rog ca si ceilanti avocati/ persoane sa isi dea cu parerea.
Apropo mi-am adus aminte de inca un dezinteres fata de fata: sigur stiti anul trecut pe 10 mai a avut loc cel mai mare accident din istoria RATB atunci cand 3 tramvaie s-au ciocnit. Noi ( eu si fata) ne-am aflat in cel de al doilea tramvai, mai exact cel mai afectat pe stimabilul tata care il tot tineti in brate nici macar nu s-a deranjat sa sune si sa intrebe daca e fata bine. De stiut stia va spun sigur.
Va multumesc pentru ca ati citit
" Tata e usor sa fi, parinte e mai greu"


Răspuns la discuția Tutela unica, este posibil?
1 vreau sa ii fac pasaport pentru ca anul viitor cei de la ea din clasa se vor duce intr-o excursie in Grecia. 2 fata este inscrisa intr-o agentie de castinguri si pentru a realiza o reclama (este pasiunea ei) imi trebuie si acordul lui . Si as mai putea spune foarte multe cazuri in care am "nevoie' de el. Domnule Martonze exact de asta imi este frica, ca intr-o zi sa nu mai am de unde sa iau fata, nu stiu nimic de el, dacaa lucreaza , unde sta etc. Aveti dreptate, asta o sa fac dar ma doare ca legile sunt asa cum sunt.
Răspuns la discuția Tutela unica, este posibil?
Nu am nicio hotarare, sunt in situatia in care fara el nu pot face nimic. In momentul de fata sunt dependenta de el peste tot. Si exact acest lucru nu mai vreau. Eu imi cresc, educ copilul, singura.