Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
In urma sesizarii ITM, se va face o ancheta si se vor stabili masuri obligatorii pentru angajator si dupa caz si pentru angajat. Masurile au termen de realizare si de raportare periodica pentru a se vedea stadiul de realizare. In functie de cercetarea efectuata inspectorul de munca (pe relatii de munca) stabileste articole din codul muncii care au fost incalcate si dupa gravitatea faptelor poate stabili amenda contraventionala sau avertisment scris.
Daca sesizati instanta de judecata puteti invoca codul muncii, articolele referitoare la CIM si prevederile din acesta (studiati codul muncii si vedeti exact articolul in care se incadreaza situatia dvs.
Sensul postarii mele a fost - daca respectiva persoana nu doreste, nu vad cine o poate obliga sa isi dea demisia. Altfel spus - angajatorul nu va poate obliga sa va dati demisia.
Sunt de acord ca in conditiile precizate, stress-ul psihic creat este de natura sa va faca, sa nu veniti cu placere la serviciu.
Despre mobbing chiar am studiat aspectul in profunzime si am militat ori de cate ori am avut ocazia pentru a se introduce stress-ul (indiferent de natura indusa a acestuia) ca noxa (factor de risc recunoscut in legislatia romaneasca).
Aspectele prezentate de dvs. in mesajul din 31.10 ora 8,29 pot face obiectul unei sesizari la ITM sau daca aveti documente/ martori care sustin punctul dvs. de vedere, deschideti actiune in instanta impotriva angajatorului pentru merespectarea prevederilor din CIM.
Buna ziua,
Din pacate, la noi nu exista legislatie in acest sens. Puteti sa faceti sesizari la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, in plus exista centre anti mobbing care va pot sprijini si indruma. [ link extern ]
Cazul prezentat de dvs. poate fi analizat si ca in discutia de aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Din postarea dvs. inteleg ca exista angajatori care isi permit sa plateasca anumiti angajati fara a face nimic in folosul firmei. Ciudat.
Daca primeste salariu la timp si toate celelalte drepturi prevazute in contractul individual de munca, nu este agresat in niciun fel (fizic, psihic, etc.) si angajatorul respecta prevederile din HG nr. 1091/ 2006, nu vad cum ar putea fi determinat salariatul respectiv sa isi dea demisia.