avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Activitate AlecP

Activitate AlecP

Are cineva subiecte la proba eliminatorie si scrisa pentru concursul de grefier arhivar, ca sursa de cunoastere? Unde as putea sa urmez curs de dactilografie?
Răspuns la discuția Admitere SNG 2013
Hi hi si eu sunt din tg mures:)
Răspuns la discuția Admitere SNG 2013
eu am studii superioare in educatie....Sper sa imi accepte dosarul cand ma voi prezenta la Curtea de Apel.:) Mersi oricum, acum inteleg mai bine cum sta treaba...
in anuntul pentru concursul din 1 septembrie 2013 se specificat nr de locuri de 120 pentru cei cu studii superioare juridice. Asta inseamna ca eu nici nu are rost sa imi depun dosarul din moment ce nu am studii superioare juridice desi in legea 567/2004 la Cpitolul 3 Art 21 am inteles ca si cei cu studii superioare de alta specialitate pot participa la concurs, durata cursurilor fiind de un an.
Răspuns la discuția Admitere SNG 2013
Mersi pt raspuns insa din Legea Nr. 567 din 9 dec 2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice la Capitolul 3 , Secţiunea a 2-am citit urmatorul text si te rog sa verifici pentru ca eu sunt confuza.
Formarea iniţială a personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea

Art. 21 - (1) Formarea iniţială se desfăşoară diferit pentru grefierii cu studii superioare juridice, grefierii cu studii superioare de altă specialitate şi grefierii cu studii medii.
(2) Pentru grefierii cu studii superioare juridice, durata cursurilor este de 6 luni şi constă în pregătirea teoretică şi stagiu practic.
(3) Pentru grefierii cu studii superioare de altă specialitate sau studii medii, durata cursurilor este de un an şi include pregătire teoretică şi stagiu practic.
(4) Stagiile practice se desfăşoară la instanţele judecătoreşti şi la parchetele de pe lângă acestea


Intr-adevar in anunt se specifica clar Studii sup juridice, dar aliniatul 3 spune ca si cei cu studii sup de alta specialitate ar putea participa la concurs, evident insa nu in acest an, cum nici in anii anteriori(tocmai am verificat).....
Răspuns la discuția Admitere SNG 2013
Buna seara! Imi doresc si eu sa particip la concursul de admitere la SNG insa doar la anul in 2014. Imi scrieti va rog din ce ar trebui sa ma pregatesc. Este prima data si mi-am propus sa invat temeinic mai ales ca nu am serviciu.din ce carti si tratate imi recomandati sa ma pregatesc? Am downloadat deja multe documente de pe site urile juridice insa e o nebunie...As dori aa ma duc la biblioteca sau la librarie sa imi cumpar cartile potrivite. Am sanse sa ma inscriu la anul dat fiind faptul ca am studii superioare in alt domeniu? Nu as dori sa pierd un an studiind ca apoi sa nu mi se accepte dosarul. Va multumesc pt timpul acordat si spor la invatat tuturor!
Salutare tuturor! Desi am citit ft mult despre posibilitatea inscrierii la aceasta scoala, am totusi cateva intrebari daca se poate. Eu am studii superioare intr-un domeniu de munca total diferit iar gandul de a incerca ceva nou ma sperie putin .eu sunt dispusa sa invat temeinic pt a fi admisa, insa intrebarea mea este daca mai sunt si alte persoane fara studii juridice, fara nicio cunostinta? Eu asa am inteles ca oricine se poate inscrie...va mutumesc! Si spor la invatat...mai aveti un pic!