avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2013

Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei care viza, printre altele, suplimentarea numarului de posturi din sistemul judiciar in anii 2013-2015. Astfel, potrivit comunicatului Ministerului Justitiei din data de 30.10.2012, in anul 2013 numarul maxim de posturi pentru instantele judecatoresti va creste cu 400, respectiv 150 de posturi de judecator si 250 de posturi de personal auxiliar de specialitate. sursa:[ link extern ]
Sa ne asteptam oare la organizarea unui examen de admitere SNG mai devreme de septembrie 2013?
l
Este posibil să se organizeze două concursuri pt. SNG,unul prin martie- aprilie,când cei care au intrat în septembrie 2012 termină şcoala şi altul prin sept. -octomb.,sau unul singur in care vor scoate toate locurile la concurs.Asta o să vedem în decembrie când vor publica lista cu perioadele în care se vor organiza concursurile din 2013.Sau se mai poate ca fiecare curte de ap. sa-şi organizeze propriile concursuri pt. ocuparea posturilor vacante,mărind considerabil nr. posturilor vacante,mai puţin probabil,dar niciodată nu se ştie.
Si eu am auzit ca este posibil sa se organizeze 2 concursuri pentru SNG, unul prin februarie si celalalt in septembrie!Ar fi foarte bine daca se va organiza si in februarie concurs!
Alyna23aug a scris:

Si eu am auzit ca este posibil sa se organizeze 2 concursuri pentru SNG, unul prin februarie si celalalt in septembrie!Ar fi foarte bine daca se va organiza si in februarie concurs!


Daca se organizeaza si in februarie ,cred ca imi voi incerca si eu norocul,acum sper sa termin in timp util de invatat.........
Cu siguranta sunt probleme noi generate de noile coduri (ratiunea suplimentarii resurselor umane ) ce impun pregatirea in baza unor cursuri la SNG. Stiu ca si cei care ocupa posturile prin Curtile de Apel fac o pregatire dar nu stiu exact cum in conditiile in care si muncesc in instante si , dupa cum stim, munca unui grefier e solicitanta.
O sa fie interesant daca intra totusi Noul Cod de Procedura Civila in vigoare de la 1 ianuarie. In 2010 s-a anuntat concursul undeva dupa 20 decembrie... si se specifica ca bibliografie este "legislatia in curs la momentul anuntarii examenului". Daca se organizeaza si in primavara si anunta exam dupa 1 .. e foarte posibil sa avem 2 luni pt a ne pregati de pe Noul Cod de Procedura Civila..
In 2010 s-a organizat un singur concurs..in martie. A durat apoi un an jumate pana s-a facut altul. Ii cred in stare sa organizeze doar in martie si sa mai aloce si Curtilor de Apel locuri pentru a-si organiza singure concursul.
Cert e ca de la an la an concurenta e tot mai serioasa si se impune studiul temeinic. V-ati apucat? Cu ce incepeti?
Codul de procedura civila va intra in vigoare la 1 feb.2013,iar tematica va fi cea care este in vigoare la data publicarii tematicii pe site-ul Sng.Deci daca se organizeaza concurs in feb. ,tematica va trebui afisata cu 60 de zile inainte de sustinerea ex.ceea ce inseamna ca subiectele vor fi din actualul cod de procedura civila.Sper ca am reusit sa ma fac inteles.Scuzati repetitiile.:)

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)