Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate angy1

in 2008 dupa ce am absolvit facultatea am fost angajata prin concurs pe postul de inspector de specialiate IA cu vechime de 10%.In 2009 am plecat in concediu de crestere al copilului pana la 2 ani si am mai cerut inca 1 an concediu fara plata .In 2012 m-am reintors la munca dar salariu l-am primit celui avut anterior REferent IA ,care sunt si astazi pe motivul ca diploma nu a fost ridicata de la universitate si anul trecut nu am depus copie dupa ea.Am adeverinta de la facultate in care scrie ca ,adeverinta este valabila pana la ridicarea diplomei.Pe motivul unei legi a spus ca adeverinta nu mai e valabila .Diploma mea apare eliberata in anul 2009 ori,eu m-am intors la munca in 2012.Ce salariu trebuie sa am .Am tot vechime 10% si 2 copii in intrtinere >Care ar fi incadradrea dupa legea 284si 285 cred.Sunt persoana contractuala la o institutie publica locala.Va multumesc.
la uat de comuna avem contract de concesiune cu un cabinet medical uman.In 01.01.2010 a expirat perioada de 5 ani prin care era stabilita redeventa la 1 euro/mp/an.De la 01.01.2010 trebuia facut act aditional si de negociat valoarea urmatoarei redevente ,nici pana la aceasta data nu s-a putut face aceasta negociere.Medicul refuza sa plateasca redeventa pentru perioada cat a profesat in cladire ,invocand lipsa actului aditional ,perioada pe care doreste sa o prelungeasaca fara a plati .In lipsa actului aditional ,in baza legii 76/06.05.2010,a depus totusi o declaratie de impunere si a platit aceasta suma.la sfarsitul anului 2012 ,face cerere sa i se dea banii inapoi pe motiv ca nu plateste taxa pe cladiri com.legii amintite mai sus.Fiindca nu avea act aditional i s-a recalculat redeventa la 1 euro /mp/luna cu penalitatile aferente cum ar fi trebuit sa semneze actul aditional.Acesta ar fi pretul pietei practicat in zona .Nici cu un astfel de calcul nu vrea sa plateasca redeventa aferenta contractului de concesiune .Mentionez ca pretul pietei era stipulat in contract ,cand urma sa se incheie actul aditional .Cum ar trebui sa plateasca , ca taxa pe cladiri sau redeventa???Cum se recupereaza debitul daca are de plata?Ce se intampla cu contractul daca nu vrea sa negocieze?Trebuie sa plateasca pentru periada 2010-2013,daca nu are act aditional.Cu OG 92/2003 privin Codul Fiscal poate plati pe cei 4 ani anteriori daca nu a venit sa negocieze??