avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contract concesiune - act aditional nesemnat ,debit de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Contract concesiune - act aditional nesemnat ,debit de recuperat

la uat de comuna avem contract de concesiune cu un cabinet medical uman.In 01.01.2010 a expirat perioada de 5 ani prin care era stabilita redeventa la 1 euro/mp/an.De la 01.01.2010 trebuia facut act aditional si de negociat valoarea urmatoarei redevente ,nici pana la aceasta data nu s-a putut face aceasta negociere.Medicul refuza sa plateasca redeventa pentru perioada cat a profesat in cladire ,invocand lipsa actului aditional ,perioada pe care doreste sa o prelungeasaca fara a plati .In lipsa actului aditional ,in baza legii 76/06.05.2010,a depus totusi o declaratie de impunere si a platit aceasta suma.la sfarsitul anului 2012 ,face cerere sa i se dea banii inapoi pe motiv ca nu plateste taxa pe cladiri com.legii amintite mai sus.Fiindca nu avea act aditional i s-a recalculat redeventa la 1 euro /mp/luna cu penalitatile aferente cum ar fi trebuit sa semneze actul aditional.Acesta ar fi pretul pietei practicat in zona .Nici cu un astfel de calcul nu vrea sa plateasca redeventa aferenta contractului de concesiune .Mentionez ca pretul pietei era stipulat in contract ,cand urma sa se incheie actul aditional .Cum ar trebui sa plateasca , ca taxa pe cladiri sau redeventa???Cum se recupereaza debitul daca are de plata?Ce se intampla cu contractul daca nu vrea sa negocieze?Trebuie sa plateasca pentru periada 2010-2013,daca nu are act aditional.Cu OG 92/2003 privin Codul Fiscal poate plati pe cei 4 ani anteriori daca nu a venit sa negocieze??

Alte discuții în legătură

Redeventa concesiune ContSters194310 ContSters194310 Buna ziua! Am si eu o nelamurire in legatura cu redeventa unei concesiuni pentru un teren proprietate publica. O anumita primarie din tara, acum mai multi ... (vezi toată discuția)
Modificare contract de concesiune Am si eu o speta, la care incerc sa gasesc o rezolvare. E vorba de un contract de concesiune, cabinet medical, incheiat pe o durata de 15 ani. In primii 5 ani ... (vezi toată discuția)
Redeventa contract concesiune FlorentinaAurelia FlorentinaAurelia Buna ziua, pt o concesiune pe 49 ani, redeventa se stabileste la fiecare 5 ani. Pana acum redeventa a fost de 1euro/mp. In contract scrie ca dupa 5 ani se va ... (vezi toată discuția)