avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate mariusbesu

Activitate mariusbesu

Buna ziua,

Am fost implicat intr-un accident rutier in care masina pe care o conduceam a fost lovita de o masina "Scoala". Mai jos voi descrie evenimentul, imi cer scuze dinainte daca textul mesajului contine mai multe informatii decat ati avea nevoie.

Circulam in Bucuresti, din direcția Pod Pipera înspre șoseaua Tunari, în zona de preselecție a intersecției Străzii Barbu Văcărescu cu Strada Ștefan cel Mare, pe banda 2. Am virat usor stanga, neschimband banda de mers, când am fost acroșat în zona stângă spate a mașinii de către un autovehicol ”Școală”. Aceasta era condusă de un elev supravegheat de instructor. Cel din urmă a declarat imediat după accident că mașina ”Școală” se afla staționată pe linia de tramvai (care ocupa banda 3) iar eu l-am acroșat. Ulterior a susținut că defapt încerca să elibereze linia de tramvai la apropierea din spate a tramvaiului iar eu i-am intrat in față.
Instructorul din mașina Școală nu a recunoscut vinovăția sa și a elevului astfel încât ne-am prezentat în aceeași zi la Biroul de Accidente Ușoare Sector 2. Ofițerul de poliție a preluat declarațiile noastre și a hotărât vinovăția mea motivată de schimbarea direcției de mers fără a mă asigura. Deasemenea a menționat că un coleg al dumnealui a văzut înregistrarea video a evenimentului de la camerele de supraveghere din zona si i-a transmis ca eu am virat stanga si am pricinuit accidentul.
Nu sunt sigur ca sunt vinovat si as vrea sa depun contestatie pt a vedea inregistrarile. Consider că mai degraba vinovați de accident sunt elevul și instructorul deoarece fie nu mi-au acordat prioritate când au revenit de pe linia de tramvai pe banda 2 fie pentru că au pornit de pe loc fără a se asigura acroșându-ma; cele 2 variante sunt bazate pe declaratiile instructorului. Deasemenea masina "Scoala" nu avea voie pe linia de tramvai, deoarece circula pe un drum cu 2 benzi le sens, fara masini parcate pe prima banda. As avea nevoie de o parere avizata si de o recomandare privind legile la care sa fac referire in contestatie.
Buna ziua,

Am fost oprit de un echipaj de politie pentru depasirea vitezei legale in afara localitatii. Inregistrarea vitezei insa s-a facut cu un aparat radar amplasat in alta masina, neinscriptionata si cu geamuri acoperite cu folie fumurie.
As vrea sa stiu daca tactica celor de la politie este permisa, daca aparatul radar este omologat pentru a inregistra viteza prin geam acoperit cu folie si daca circularea cu folie lipita pe gemuri este legala. Am mentionat in procesul verbal aceste aspecte; acesta a fost intocmit in ultimele 24 de ore. As vrea sa stiu daca o contestatie ar fi intemeiata in aceste conditii.
Ca fapt interesant, la vreo ora am trecut din nou prin locul unde era aflata masina cu radar si de aceasta data pozitia ei era schimbata astfel incat inregistrarea se facea prin parbriz si nu printr-un geam lateral fumuriu, ca mai inainte..
Va multumesc!