avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inregistrat de aparat radar instalat pe masina ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inregistrat de aparat radar instalat pe masina neinscriptionata

Buna ziua,

Am fost oprit de un echipaj de politie pentru depasirea vitezei legale in afara localitatii. Inregistrarea vitezei insa s-a facut cu un aparat radar amplasat in alta masina, neinscriptionata si cu geamuri acoperite cu folie fumurie.
As vrea sa stiu daca tactica celor de la politie este permisa, daca aparatul radar este omologat pentru a inregistra viteza prin geam acoperit cu folie si daca circularea cu folie lipita pe gemuri este legala. Am mentionat in procesul verbal aceste aspecte; acesta a fost intocmit in ultimele 24 de ore. As vrea sa stiu daca o contestatie ar fi intemeiata in aceste conditii.
Ca fapt interesant, la vreo ora am trecut din nou prin locul unde era aflata masina cu radar si de aceasta data pozitia ei era schimbata astfel incat inregistrarea se facea prin parbriz si nu printr-un geam lateral fumuriu, ca mai inainte..
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters66930 , utilizator 14:11, 29 Iulie 2013
Orice tactica este permisa daca se reduce numarul de accidente produse ca urmare a vitezei excesive. Strict punctual, daca considerati ca cele prezentate au condus la inregistrarea unei viteze mai mari decat cea permisa in zona de drum respectiva aveti posibilitatea contestarii procesului verbal de contraventie in termen de 15 zile de la comunicare, ocazie cu care puteti solicita prezentarea tuturor probelor din partea politiei, certificatul de omologare al aparatului, autorizatie operatorului radar si alte documente pe care le considerati necesare. Lipsa documentelor sau autorizatiilor la plecarea in misiune va pot spune ca este un mit urban, politia este o institutie care are proceduri destul de bine puse la punct. Daca era vorba de vreun ciubuc ati fi aflat inainte sa va intocmeasca procesul verbal.;)
Si daca v-ar fi luat cu un radar amplasat in afara masinii sau cu o alta masina in miscare ce ati mai fi spus? Toate aparatele radar sunt testate si verificate pentru a functiona in conditiile in care sunt folosite. Optic vorbind aceea folie nu afecteaza cu nimic functionarea aparatului. Mai bine mergeti si platiti amenda daca stiti ca ati depasit viteza... daca nu ati depasit... contestati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraventie depasire viteza mosu1907 mosu1907 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi in contestarea unui proces verbal de contraventie pentru depasirea vitezei. In data de 10.07 ac sunt oprit ... (vezi toată discuția)
Radar - numere murdare aditzag aditzag Am fost filmat cu aparatul radar din fata,si in miscare,depasind limita de viteza. In spatele meu mai mergea inca un autoturism cu aceeasi viteza. Dupa aprox 1 ... (vezi toată discuția)
Poate fi amendata o persoana pentru viteza de un echipaj de politie aflat in deplasare? cristina69 cristina69 Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca aparatul de depistare a vitezei de circulatie-radarul poate fi amplasat intr-o masina de politie aflata in trafic. Este ... (vezi toată discuția)