avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Activitate CiucleaFelicia42

Activitate CiucleaFelicia42

Am o prietena care e agreata, are si-un birou de traduceri, profesoara de franceza, deci nu ar fi o problema legat de limba.
Domnule avocat, imi spuneti va rog cum ar fi procedura pentru permutarea procesului aici?
Multumesc/
Pentru c-am trait ca o familie, vacantele le faceau acolo, scoala aici si...nu puteam sa-l pun pe copil sa aleaga, n-am avut lipsa lui de suflet, a tatalui.
Si...am avut incredere...pe langa viata noastra de 14 ani....ii promisese mamei inainte de a muri de cancer, ca va fi intotdeauna alaturi de copil si mine.
Credeam ca ne iubeste, ca suntem familia lui, se pare ca ...va trebui sa privesc de acum doar in ochi.
Concret e faptul ca...copilul meu e la 2.000 km...si pasaportul fiind la taica-sau, degeaba merg dupa el ca nu-l pot scoate din tara si pentru a avea o hotarare prezidentiala, se face prin proces luptand cu cei din Franta, deci copilul va ajunge anul viitor la scoala in ..15 septembrie.
V a trebui sa gasesc o cale prin care sa-l oblig sa-l aduca fara sa dureze luni de zile prin instanta...va multumesc oricum de gentilete.
Nu am dreptul sa deschid un proces in Romania cu aceeasi cauza, mi-a spus doamna consul de la Ministerul de Externe, decat dupa procesul de acolo, contestare
Politia din localitatea unde locuiesc ei, a trimis plangerea mea vizata de politia din orasul meu...la procurorul Frantei.Avea dreptul sa inscrie copilul acolo la colegiu cata vreme el e inscris aici si nu exista o decizie de tribunal in care sa-i fie data custodia?
copilul era in clasa a 4-a aici, el nu stiu cum l-a inscris la CNED, invatamant la distanta de la Toulouse, in clasa a 5-a...iar acum la un colegiu din localitatea unde locuiesc, in clasa a 6-a, cand ar trebui sa fie defapt in clasa a 5-a.
Fara foaia matricola, il poate inscrie doar pe baza trecerii de la Cned, la colegiul de la zi?
A luat carnetul de note, l -am regasit si in dosarul cererii de custodie, se poate sa inlocuiasca foaia matricola astfel?
Va multumesc...dar mai am o intrebare, nu am inteles bine...dosarul cererii de custodie mi-a fost trimis de catre Huissiers de Justice associes din Laurent du Var...tatal copilului a depus cererea la tribunalul de Grasse, deci unde sa trimit plangerea?
Copilul are 11 ani...am locuit impreuna cu tatal sau pe perioade de cand s-a nascut, in Romania.
Are cetatenie dubla din 2009, deci avand pasaport propriu nu are nevoie de acordul meu.
Dar depunand cererea de custodie, legea franceza spune ca trebuie adus la domiciliul lui pana in momentul deciziei judecatoresti., in Franta avand doar rezidenta.
Au plecat din tara ca de obicei, pe perioada vacantei scolare si a ramas stabilit ca la inceputul scolii revine....custodia copilului nu a fost determinata, locuind impreuna pe perioadele scolare. si cu tatal lui, deci....eram familie...
Buna ziua,
am nevoie de un sfat.
Copilul meu pleaca de cativa ani in fiecare vacanta cu tatal lui francez in Fr, la sotia acestuia si se intorc, tata si fiu, la reinceperea scolii.
In 2009 la Consulatul francez de la noi, am semnat actele pentru a avea cetatenie dubla, dar domiciliul lui e in Romania, este nascut aici si are resedinta in Franta.
Au plecat ca de obicei in vacanta in data de 26.06.2013 pentru a se intoarce in septembrie inainte de inceperea scolii.
Dar luni m-am trezit ca mi s-a adus cu aviz de primire un dosar....de la un cabinet de avocati francezi, care continea cererea de custodie a tatalui fiului meu, depusa la Tribunalul de Grasse. A fost socul vietii mele, n-am apucat decat sa citesc titlul...ca am inteles.
In aceasta perioada l-a inscris deja si la colegiu....el fiind deja de un an inscris la CNED, scoala la distanta de la Toulouse...invata in paralel cu scoala romaneasca. si cred ca astfel a facut trecerea la zi, ca in mod normal ii era necesara foaia matricola de aici, si nu stiu ce a mintiut acolo, cum a dovedit ca...aici trece in clasa a 5-a iar acolo in a 6-a.
Tatal fiului meu e in intretinerea nevestei, fiind inregistrat ca administrator in Romania, astfel neavand dreptul desi are varsta, la pensie pana cand se finalizeaza insolventa societatii.
Sotia dansului are 70 de ani..., cancer de pile latent, artrita ...excrescente care ii ies din omoplati si-i taie muschii, ligamente, tinand-o imobilizata luni, dupa operatie.
Tatal lui de la, hipertensiune, hipertiroidism, glaucom, ulcer, enteroloclita, cardiac, artera femurala subtiata si scurgeri de sange in pulpa dreapta, probleme cu coloana, cca 20 de medicamente am ale lui aici.
Am depus o plangere penala pentru retinere copil in Franta pana la decizia unui judecator, legea franceza transmisa de politistul din localitatea unde ei locuiesc spune ca..copilul trebuie sa fie la domiciliul lui, la mama lui, fiind minor, pana in momentul deciziei unui judecator.
Plangerea depusa aici, mi-a fost ceruta de catre politia de acolo...am cerut aici o copie si-am trimis-o in Franta.
Mi s-a spus ca va fi trimisa la procurorul Frantei pentru a respinge cererea de custodie. Sunt in asteptare, am trimis un e mail politiei pentru a vedea cum stau lucrurile, in dimineata asta, dar fiind duminica...
Tatal fiului meu a facut acest lucru stiind ca dintr-un salariu nu voi putea sa ma lupt cu un proces in Franta, cauza din punctul lui de vedere fiind castigata.
Copilul, daca tatal lui nu mai vrea sa vina, nu mai vrea sa vina nici el, prin lipsa tatal a reusit sa-l ataseze foarte tare de el...crescandu-l mai mult singura.
Am sunat la Consulatul francez, Ambasada noastra din Franta...la Ministerul de externe, toti ma sfatuiesc dar masuri nu ia nimeni pentru incalcarea legii...toti spun ca trebuie sa angajez un avocat pe care sa-l plimb prin Franta,
iar eu nu-mi permit dintr-un salariu, pe asta mizand si tatal copilului.
In consecinta, am nevoie de sfatul dumneavoastra.
Va multumesc,
Cu consideratie, Felicia Ciuclea.