avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Activitate mariaral

Activitate mariaral

Buna ziua,

Doresc sa infiintez un SRL-D pentru deschiderea unui after school. Se poate obtine finantare nerambursabila pentru acest lucru? Ma refer la programul TINERI DEBUTATI al AIPPIMM.

Pot sa fac eu planul de afaceri sau trebuie sa apelez la un consultant pentru a avea succes?

Multumesc
Buna ziua,

In prezent, lucrez cu CIM 8h, salariu net 1500 RON. Doresc sa pornesc o afacere pe cont propriu, unde sa am CIM pe 2h, adica 200 RON brut. Pot beneficia in continuare de stimulentul de insertie?

Multumesc
Stimate domn "corbalb", asa este, raspunsul dvs, care a fost sters, nu era ofensator. Ofensator este faptul ca in Romania anului 2014 muncesti, iar mai mult de jumatate din salariul tau se duce statului roman luna de luna pe taxe, impozite, etc., iar atunci cand intri in concediul de crestere copil si trebuie sa primeste indemnizatie surpriza: vreo 2 luni de zile stai si astepti fara niciun venit ca na, statul vireaza la vreo 2 luni de la depunerea dosarului de indemnizatie banii cuveniti, iar in timpul asta daca nu ai bani stransi s-ar putea sa "mananci" aer si tu si copilul tau. Va rog, pastrati-va "dojanele" si folositi-le in alta parte. Nu e cazul sa faceti aici pe aparatorul statului. Mai bine ati dojeni alte persoane. Nu toata lumea fura sau se foloseste pe nedrept de ajutoarele sociale. Mai degraba statul se foloseste de banii nostri luna de luna, iar cand trebuie sa ne dea, se face ca ploua. Repet, vedeti-va de treaba.
In cazul in care o persoana, aflata in concediul pentru cresterea copilului lucreaza, este "prinsa" lucrand, primeste vreo amenda sau i doar i se suspenda indemnizatia? Angajatorul poate fi si el amendat?
Buna ziua,
In prezent, ma aflu in concediu pentru cresterea copilului. Am optat pentru varianta concediului pana cand copilul va implini 1 an (martie 2014). In cazul in care ma reintorc la serviciu in noiembrie 2013, tatal poate intra el in concediu pentru cresterea copilului, dar sa stea pana cand copilul implineste doi ani? I se va retine lui din indemnizatie vreo suma, avand in vedere faptul ca indemnizatia mea este de 1600 ron, iar el are minimul pe economie?
Multumesc
Buna ziua,
Pot infiinta un SRL-D fara a beneficia de finantare si fara a angaja personal cel putin in primele luni de functionare? De asemenea, pot face import-export din UE printr-un SRL-D? Ce obligatii fiscale am ca si SRL-D?
Multumesc