avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
In prezent, ma aflu in concediu pentru cresterea copilului. Am optat pentru varianta concediului pana cand copilul va implini 1 an (martie 2014). In cazul in care ma reintorc la serviciu in noiembrie 2013, tatal poate intra el in concediu pentru cresterea copilului, dar sa stea pana cand copilul implineste doi ani? I se va retine lui din indemnizatie vreo suma, avand in vedere faptul ca indemnizatia mea este de 1600 ron, iar el are minimul pe economie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:29, 30 Septembrie 2013
1. Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 1 an nu mai puteti sa schimbati optiunea.

2. - Tatal poate intra si el oricand in CCC (cel putin o luna) dar numai pana implineste copilul 1 an.
- In acest caz tatalui i se calculeaza alta indemnizatie pentru CCC egala cu 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului, indemnizatie care nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei.

3. Cel mai bine art fi ca dvs., daca reluati activitatea in noiembrie 2013, sa solicitati stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Adica veti primi si salariu pentru munca depusa si statul va mai da inca 500 lei lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru tata ramqby ramqby Buna ziua! As dori sa stiu daca tatal isi poate luna acea luna de concediul pentru copil in prima luna a nasterii copilui,timp in care mama este in concediu ... (vezi toată discuția)
Tatal ccc a 12-a luna +stimulent insertie oanadelia00 oanadelia00 Buna ziua, Ma aflu in concediu crestere copil beneficiind se indemnizatie crestere copil optiunea 1 (implinirea copilului a varstei de1an). In martie se ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil alinafay_bv alinafay_bv o lamurire exacta ,va rog. pentru un cocediu crestere copil, care varianta e carecta: 1)in primul an primesti 85% din veniturile nete pe ultimele 12 luni si ... (vezi toată discuția)