avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Activitate liviu_cernat

Activitate liviu_cernat

puteti preciza numele prestatorului (firma)? prietenii stiu de ce!

Caslariu a scris:

administratorul face acest lucru in mod abuziv, neavand nici o deizie de la Asociatia locatarilor, nici macar nu anunta pe cineva ca face acest lucru. In fiecare dimineata coboara la subsolul blocului, de unde opreste caldura. Am incercat sa ii explic ca afara sunt pe timpul zilei sub 10 grade, ca sunt copii mici in bloc, eu avand doi copii si ca nu este normal sa ne incalzim cu alte surse contracost. Ii minte pe vecini ca Radetul nu a dat drumul la caldura sau se foloseste de alte scuze, cum ca ar face economie..etc M-am saturat sa tot am aceleasi discutii cu el in fiecare an. Va multumesc frumos!

eu as zice merci ca aveti un admin care nu fura. probabil ca inchide pt ca el/altii nu are/au bani si economiseste. eu mi-as dori un asemena adm caruia i-as face si statuie (de sapun desigur, dupa buget).
oricum, problema fundamentala este ca la temp >0 gr. C este mult mai eficienta pompa de caldura (climatizor in regim de incalzire) cu toata subventia lu' firea. se obtine minim COP 4, adica 4 kwh termici / kwh energie electrica consumata.
Răspuns la discuția CASS la vanzari imobile
Daca vanzarea proprietatii imobiliare nu era supusa la impozitul pe venit de catre "intelectuali subtiri cu 'creonul chimic' purtat dupa ureche", ci trecute la capital gain tax - asa cum este normal - atunci acele tranzactii n-ar fi cazut nici in legea sanatatii la capitolul: "si altor venituri supuse impozitului pe venit".

La o analiza mai atenta, nici impozitul de 2-3% la vanzarea proprietatii nu prea este constitutional dpdv al ocrotirii proprietatii. In abordarea de capital gain tax s-ar taxa numai castigul dintre valoare de vanzare minus cea de achizitie! (ajustat cu inflatia in situatia Romaniei).

Practic, cei cu plaivazul, in loc de abordarea de capital gain care e mai greu de adminstrat, au gasit scurtatura de a trece vanzarea proprietatii la impozitul pe venit dar cu o rata redusa la 2-3% (care este un indicator suficient de puternic de speta diferita).
Răspuns la discuția CASS la vanzari imobile
E mult mai rau de atat, este incalcarea principiului ocrotirii proprietatii din constitutie! O casa pe care o vinzi este proprietate si care prin vanzare ii schimbi forma real estate-->cash. (nici urma de venit). Venitul a fost demult, inainte sa fi cumparat casa, si atunci a fost impozitat.

Totul a plecat de la definirea "pe scurtatura" a veniturilor impozabile. Impozitul de 2-3% perceput la vanzarea casei este catalogat la "impozit pe venit" pe cand in tarile mai scuturate este "capital gain tax", iar venitul impozabil este reprezentat de diferenta intre valoare de vanzare minus cea de achizitie. Insasi cota de 2-3% si nu 16% denota ca este o alta speta! Si apoi, daca vanzarea tot a ajuns in categoria de venit impozabil, niste intelectuali subtiri au zis sa puna si CASS pe el!

Parerea mea este ca in ultima instanta se castiga cu asa ceva la CEDO pt ca acolo s-a mai auzit si de altceva in afara de creionul chimic. Sunt sigur sa si tov ministru de la Harvard intelege ce vreau sa spun, dar am mari dubii ca poate trece de bariera celor cu "creonul chimic" dupa ureche.
Răspuns la discuția Anulare penalizari
unde, cum se face contestatie?
Lege nr. 325 din 14/07/2006
serviciului public de alimentare cu energie termica
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 651 din 27/07/2006

Art. 29. - (1) În cazul consumatorilor dintr-un condominiu, alimentati printr-un bransament
termic comun, sunt obligatorii montarea de catre proprietari a repartitoarelor de costuri si
stabilirea unei metodologii de repartizare a costurilor, aprobata în adunarea generala a asociatiei de proprietari/locatari, în baza metodologiei-cadru elaborate de A.N.R.S.C.
(2) Repartitoarele de costuri fac parte integranta din instalatiile de utilizare aferente
proprietatii.
(3) Montarea, întretinerea si exploatarea repartitoarelor de costuri pentru energia termica,
atât pentru încalzire, cât si pentru apa calda de consum, se efectueaza numai de catre persoane juridice autorizate de A.N.R.S.C.
Bucuresti, 14 iulie 2006.
Nr. 325.

Hotărâre nr. 933 din 10 iunie 2004 privind contorizarea consumatorilor
racordaţi la sistemele publice centralizate de alimentare cu energie termică
În temeiul art. 108 din Constituţie, republicată, şi al art.14 alin. (1) lit. b) din Legea serviciilor publice de gospodărie comunală nr. 326/2001, cu modificările ulterioare,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Art. 1. - (1) Furnizarea şi facturarea energiei termice pentru încălzire şi pentru apa caldă de consum, produsă şi distribuită prin intermediul sistemelor publice centralizate de alimentare cu energie termică, se fac în mod obligatoriu pe baza măsurării consumurilor prin contoarele de energie termică.
(2) Măsurarea consumurilor de energie termică pentru încălzire şi pentru apa caldă de consum la nivel de branşament de imobil sau de scară şi repartizarea cheltuielilor pe baza repartitoarelor de costuri instalate la nivel de apartament, în vederea facturării, sunt obligatorii.

in plus renuntarea la contorizare este impotriva directivelor UE care sunt peste orice lege nationala
Răspuns la discuția Adeverinta de venit
de la cuponiada, s-au dat tot felul de ramasite in actiuni la SIFuri
pai invocati prescriptia ca raspuns la somatie. vorbiti cu un jurist sigur se poate invoca prescriptia la peste 5 ani
pai nu sunt deja prescrise?!