Buna ziua !
Va rog sa-mi lamuriti urmatoarea situatie :
Daca un reprezentant al familiei cu procura notariala a deschis procese in vederea recuperarii unor suprafete teren, in urma hotararilor definitive, poate definitiva, prin tribunal, succesiunea si obtinerea titlului de proprietate fara prezenta celorlalti succesori pe care i-a reprezentat in procese ?
Ce să înţeleg din "nu s-a acceptat succesiunea în termen legal"? După moartea bunicii ştiu că nu a avut loc nici o succesiune(erau probleme ale părinţilor, ei trebuia să se ocupe de asta).După decesul tatălui,în 1987, mama s-a ocupat de succesiunea de pe urma tatălui din care făcea parte suprafaţa de 2500 m.p. lăsată de bunică prin rol. În timpul vieţii, mama nu ne-a permis să "ne băgăm nasul" în problemele de acest fel, abia după decesul acesteia am intrat în posesia documenelor din care reieşea cele amintite. Din registrul agricol reiese că familia în care a intrat bunica prin căsătorie "s-a îmbogăţit" cu cei 3000 m.p. E posibil ca succesiunea după moartea soţului bunicii să nu fi fost acceptată datorită perioadei mariajului (03.1971-02.1976) ?
Există vreo şansă de a recupera un teren în următoarea situaţie: bunica deţine/figurează în registrul agricol cu suprafaţa de teren de 0,55 ha până în 1971 când se căsătoreşte şi îi face rol tatălui pentru suprafaţa de 0,25 ha, restul de 0,30 ha rămânând în posesia acesteia pe noul nume. Soţul decedează în 1976, iar bunica decedează în 1978, perioadă în care s-au rupt legăturile de comunicare cu familia soţului bunicii. După moartea acestora tatăl meu, unicul fiu al bunicii, nu a participat la succesiune ( nu a fost chemat). După decesul tatălui rămânem cu cei 0,25 ha.Eu şi sora mea am putea recupera măcar cei 0,30 ha sau am avea dreptul chiar la participare la întreaga masă succesorală ?
Se discută despre corectarea/anularea unor comisioane abuzive din contractele de credit încheiate cu băncile impusă de UE.Oare există vreo şansă pentru cei care au în derulare astfel de contracte (persoane fizice) să se refacă contractele/ să se reducă sumele lunare cu valoarea acestor comisioane de administrare sau chiar să se restituie?
il pot scoate pe fiul meu de la intretinere(plata cheltuielilor pe persoana) daca este student in alta localitate, vine la 2/3 saptamani acasa si l-am trecut in cererea pentru ajutor de incalzire a locuintei unde are domiciliul stabil? o situatie o exclude pe cealalta chiar daca au conditii/cerinte diferite?