avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Activitate mihaelavlad1

Activitate mihaelavlad1

Buna ziua
Am un copil de 5 luni si jumatatel de crestere copil a intrat tatal lpe o perioada de 24 luni. La acest moment doresc eu (respectiv mama) sa fac schimb cu tatal pentru a reintra in acest concediu. Cei de la asistenta sociala si agentia de plati mi-au confirmat ca se poate face acest lucru pe baza acelorasi documente doar ca se completeaza o cerere de modificare reprezentant legal. Cei de la locul de munca mi-a u spus ca nu se poate invocand art 11 alin 2 : dreptul la concediul se acorda pe baza netransferabila adica nu se poate schimba intre parinti.


Dreptul la concediul pentru creşterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1) se acordă pe bază netransferabilă persoanelor ai căror copii se nasc începând cu data de 1 martie 2012, precum şi celor aflate în situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2), începând cu această dată, în situaţia în care ambele persoane din familia respectivă îndeplinesc condiţiile de acordare a acestuia, după cum urmează:

a) cel puţin o lună din perioada totală a concediului de creştere a copilului este alocată uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;

b) în situaţia în care persoana prevăzută la lit. a) nu solicită dreptul la concediul care îi revine, celălalt părinte nu poate beneficia de dreptul la concediu în locul acesteia.
ADNOTARE – modificat de
Ordonanţă de urgenţă nr. 124/2011 – pentru modificarea şi completarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială din 27 decembrie 2011, M. Of. 938/2011;


Cei de la Agentia de plati mi-au spus ca de fapt conform acestui articol celalalt parinte are dreptul (obligatia) de a intra CEL PUTIN O LUNA(poate opta deci si pentru o perioada mai mare)- prin urmare termenul de se acorda pe baza netransferabila se refera la aceasta obligatie/drept DE CEL PUTIN O LUNA a parintelui, care nu-i poate transfera intervalul celuilalt parinte.
Oricare dintre parinti este obligat sa intre in concediul de crestere copil neputandu-se transfera dreptul celuilalt parinte.

va rog o opinie in acest sens .
Multumesc