avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Activitate alex76

Activitate alex76

Insist.... in cazul in care ziua de sarbatoare legala nu este platita in luna in care aceasta a fost efectuata, nici cand ii acord timpul liber corespunzator nu sunt obligat sa ii platesc drepturile salariale? Ptr ca totusi angajatul a lucrat.
Buna ziua,
Va adresez rugamintea de a ma ajuta in solutionarea urmatoarei probleme:
Potrivit dispozitiilor art. 142 Codul muncii in cazul salariatilor care lucreaza in ture si care potrivit planificarii presteaza munca intr-o zi de sarbatoare legala trebuie sa li se compenseze munca astfel prestata cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.
As vrea sa stiu daca timpul liber corespunzator acordat in compensare trebuie platit sau nu de catre angajator, intrucat codul nu mai face precizarea ca in cazul muncii suplimentare unde se stipuleaza ca "munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite".
Va multumesc.
Buna ziua,
Printr-o decizie a Curtii de Apel Bucuresti am fost obligati la reintegrarea unui salariat si la plata drepturilor salariale din martie 2010 pana la reintegrarea efectiva.
In data de 5 august 2011, l-am reintegrat si i-am platit acestuia drepturile salarile la care am fost obligati.
In anul 2012, salariatul a depus o cerere prin care solicita acordarea concediului de odihna aferent anilor 2010 si 2011 motivat de faptul ca trebuie sa beneficieze de toate drepturile pe care le avea daca nu ar fi fost concediat.
Este posibil ca acesta sa mai beneficieze in anul 2012 de concediul de odihna pentru anii 2010 si 2011, desi in perioada respectiva el nu a prestat pentru mine niciun fel de munca?
Buna seara,
as vrea sa stiu daca exista posibilitatea de a solicita instantei reexaminarea masurii dispuse de a fi amendat conducatorul institutiei publice conform art. 13 alin. (4) din Legea contenciosului administrativ. In lege este prevazut ca incheierea prin care se dispune amendarea este interlocutorie si din cate stiu aceasta poate fi atacata odata cu fondul, judecatorul nemaiputand reveni asupra acesteia.
Mi-ar fi de mare folos o parere, pentru ca sunt in culpa ca nu am transmis instantei documentatia solicitata, dar in perioada in cauza ma aflam in concediu medical.
Va multumesc.
Buna ziua,
Am urmatoarea problema: La data de 23.02.2010 s-a dispus dechiderea procedurii generale de insolventa a unei societati comerciale. Prin incheierea respectiva s-a dispus si numirea unui administrator judiciar cu indeplinirea atributiilor prevazute de art. 20 din lege.
Nu stiu daca prin numirea acestui administrator judiciar, administratorul de drept al SRL-ului mai are sau nu dreptul de administrare, deoarece in incheiere nu se mentioneaza nimic in legatura cu ridicarea dreptului acestuia de administrare.
O alta problema este aceea ca ulterior deschiderii procedurii, SRL-ul a incheiat o serie de acte, respectiv act aditional la un contract si contracte de cesiune de creanta. As vrea sa stiu daca avea nevoie de aprobarea administratorului judiciar, deoarece acesta nu avea cunostinta de actele mentionate mai sus.
In cazul in care era nevoie de aprobarea administratorului judiciar, cine este competent sa introduca actiunea in constatarea nulitatii absolute a actelor, eu in calitate de tert prejudiciat sau administratorul judiciar? Si cine are competenta de a constata nulitatea?
Buna ziua,
As dori sa stiu daca este legala folosirea siglei unei institutii publice pe site-ul unei organizatii neguvernamentale in conditiile in care intre institutia publica si ONG exista un protocol de colaborare?
Precizez faptul ca prin protocolul respectiv nu a fost acordat dreptul de utilizare al siglei institutiei publice.
De asemenea, va rog sa imi spuneti ce demersuri legale pot fi intreprinse in vederea obligarii ONG-ului la stergerea siglei de pe site-ul lor.
Va multumesc.