avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Activitate DonD

Activitate DonD

Buna ziua.
Doresc sa construiesc un garaj din lemn, pe o fundatie mai veche, care a apartinut unei hale metalice. Am nevoie de autorizatie, de constructie, sau pot construi, datorita faptului ca nu torn fundatie, si folosesc materiale usoare??
Multumesc anticipat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atata timp cat nu ati facut succesiune, prin care acceptati pasivul si activul tatalui, nimeni nu va poate impune sa platiti. Cautati sa vorbiti totusi, cu un avocat.
Răspuns la discuția Executare silita monede virtuale
Va rog mult, as aprecia un raspuns foarte mult.
Am initiat executarea silita a unui debitor acum 10 zile, pentru suma de 100000 RON.
Acum 2 zile, ma suna executorul, si imi spune, ca debitorul, si-a golit toate conturile, cumparand "bani virtuali" pe mai multe platforme online. Se numesc Coinbase, Binance, Kraken.
De asemenea, Anaf a solicitat blocarea conturilor respectivului debitor, acum 2 zile, probabil obligatii neplatite catre Stat.
Am vreo sansa sa imi recuperez banii?
Sunt deplin constient ca Anaf va lua primul orice suma.
Debitorul meu, nu are proprietati pe numele lui.
Va multumesc
In fisa de post sunt prevazute salarii compensatorii, care vor fi acordate la plecarea din firma, pe care administratorul nu vrea sa mi le dea. Cum se poate sa le iau, daca s-ar putea fara sa ajung in instanta.
Va multumesc
Am fost asociat intr-o firma (SRL), pe care am parasit-o anul trecut, fara sa imi incasez dividendele realizate in ultimii 5 ani. As dori sa stiu, daca mai pot face vreun demers pentru a-mi recupera aceste dividende, intrucat caile amiabile au esuat lamentabil.
Este vorba de o suma consistenta.
Va multumesc anticipat
Buna ziua
Mi s-a trimis de la casa de sanatate, o adresa, prin care i se cere sa mentionez daca am salariati cu COVID sau contacti ale persoanelor cu COVID. La momentul completarii, nu aveam cunostinta, ca unul din salariati e in izolare la domiciliu, fiind contact direct, afland ulterior. Totusi, declaratia respectiva am dat-o ca nu am salariati/contacti COVID. Ce se poate face sa remediez situatia? Si eventual, de ce pedepse sunt pasibil?

Va multumesc
Este important de stiut unde aveti datoria.
Platiti, va duceti la Registrul Comertului, faceti o hotarare Aga de dizolvare. Va indruma cei de acolo
Răspuns la discuția Poprire pe conturi
Este. Daca e facuta de executor judecatoresc sau de ANAF. De ce s-a ajuns aici? Spuneti-ne mai pe larg problema
Răspuns la discuția Datorie la ANAF
Daca am inteles corect dvs figurati ca coproprietar. Indiferent ca ati facut sau nu succesiunea penalitatile curg, si cei de la taxe si impozite vor incepe in cele din urma, executarea silita. Din ce am citit in lege, odata pornita , se opreste doar la achitarea sumei restante plus cheltuieli de executare, dobanzi, si altele. Incercati sa vedeti daca se poate face o esalonare. Ca urmare a penalitatilor, suma poate creste foarte foarte mult.