avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Activitate crismunteanu

Activitate crismunteanu

In cazul in care iau un credit pentru construirea unei case, construiesc casa cu o firma, TVA-ul pentru materiale este de 19 %, cat este TVA-ul pentru manopera, avand in vedere ca la banca o să dau facturile , iar pe acestea o sa fie trecută si manopera, cu tot cu TVA.
Buna ziua! daca ma puteti ajuta cu o informatie, in cazul in care obtii un credit prima casa pentru contructia unei case, cand vei achita rata catre banca, de la prima transa de bani care este facuta catre constructor sau la finalizarea constructiei?
multumesc
In urma cu doua luni am incheiat un contract aditional pe o perioada de 2 ani cu societatea la care lucrez in urma participarii la un traning de specialitate, societatea cheltuind cu pregatirea mea profesionala 1500 euro prin acest traning. In cazul in care as dori sa ma angajez mai devreme de 2 ani, asa cum prevede contractul meu aditional, la o alta societate bineinteles pe un salariu mai bun, sunt obligat sa platesc suma de 1500 euro pentru traning ca sa pot sa plec? Nu pot pleca mai devreme de 2 ani de la aceasta firma? Care este solutia legala sa plec de la aceasta societate?
Răspuns la discuția Pensie alimentara
multumesc frumos
O fata de 18 ani, eleva la liceu in clasa a XIIa, prin hotarare judecatoreasca ar trebui sa primeasca de la tatal sau o pensie de intretinere de 250 de lei pe luna, intrucat parintii sunt despartiti si fata este la mama ei.
Fata primeste insa de la tatal sau o luna suma de 200 lei, a doua nu primeste niciun ban, a treia luna primeste 180 lei, a patra luna nu primeste nimic si tot asa. Fata ar putea sa depuna plangere impotriva tatalui pentru neplata pensiei de intretiere? S-ar putea intocmi dosar penal impotriva tatalui fetei pentru infractiunea de abandon de familie prevazut de art. 378 alin. 1 lit c din cod penal?
Răspuns la discuția Speta furt
Ma refeream la faptul ca daca trebuie sa indeplineasca conditiile lg 82/2012 art. 2 lit. e pct. 3 sau trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute la art. 139 alin 1 din CPP. Pe cale de consecinta daca trebuie sa indeplineasca cond legii 82/2012, procurorul nu poate cere obţinerea datelor generate sau prelucrate de către furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice ori furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, altele decât conţinutul comunicaţiilor, reţinute de către aceştia în temeiul legii speciale privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice şi de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului intrucat infractiune de furt nu este prevazuta de lege. In cazul in care trebuie sa indeplineasca conditille art. 139 alin 1 CPP, atunci procurorul poate cere obţinerea datelor generate sau prelucrate de către furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice ori furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, altele decât conţinutul comunicaţiilor, reţinute de către aceştia în temeiul legii speciale privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice şi de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului intrucat in art. respectiv prevede expres ca se poate dispune in cazul infractiunilor contra patrimoniului.
Răspuns la discuția Speta furt
potrivit art. 138 alin. 13 doar metodele de la alin. 1 lit a-e sunt masuri de supraveghere tehnica
Discuție Speta furt
in cazul infractiunii de furt prevz. si ped. de art. 228 alin 1 din Cod Penal a unei tablete, procurorul poate dispune prevederile art. 138 alin. 1 lit j) obţinerea datelor generate sau prelucrate de către furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice ori furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, altele decât conţinutul comunicaţiilor, reţinute de către aceştia în temeiul legii speciale privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice şi de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului din Cod de procedura penala?


Din pacate cam toti proprietarii din scara blocului sunt nemultumiti de acest administrator si au avut probleme cu el. Am vorbit cu o vecina care a mers in mai multe locuri pentru a face demersurile pentru a-l schimba, dar a primit raspunsuri de genul ca este foarte greu sa-l schimbe si ca e procedura anevoioasa. Dupa cum ati spus si dumneavoastra e dreptul meu imi explice de ce mi-a pus mai mult. Multumesc de raspuns