avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

O fata de 18 ani, eleva la liceu in clasa a XIIa, prin hotarare judecatoreasca ar trebui sa primeasca de la tatal sau o pensie de intretinere de 250 de lei pe luna, intrucat parintii sunt despartiti si fata este la mama ei.
Fata primeste insa de la tatal sau o luna suma de 200 lei, a doua nu primeste niciun ban, a treia luna primeste 180 lei, a patra luna nu primeste nimic si tot asa. Fata ar putea sa depuna plangere impotriva tatalui pentru neplata pensiei de intretiere? S-ar putea intocmi dosar penal impotriva tatalui fetei pentru infractiunea de abandon de familie prevazut de art. 378 alin. 1 lit c din cod penal?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:36, 20 Februarie 2015
Da poate sa depuna plangere la politie.
Pentru a exista infractiunea de abandon de familie trebuie sa existe 3 luni consecutive de neplata a pensiei (cred ca tatal s-a informat si cunoaste acest aspect de vreme ce plateste din doua in doua luni).

Puteti incerca recuperarea pensiei neachitate prin intermediul executorului.
multumesc frumos
Conteaza daca e angajat sau nu. Daca e angajat e rea credinta prin plata pensiei din 2 in 2. Ce a platit a 4-a luna , cei 180 de lei, acopera cu 50 de lei ce trebuia achitat in prima luna si raman 130 pt a doua, continuand asa, se vor strange 3 luni neplatite.
Daca nu e angajat insa, se cheama ca plateste cum poate si iisi dovedeste astfel buna credinta, iar plangerea nu va avea urmari pt tata.
Ca sa primiti pensia lunar, apelati la executor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

L-am dat în judecată pe tatăl meu pentru neplata pensiei de întreținere. pot depune și plângere penală pentru acest lucru? Manuelaa123 Manuelaa123 Bună seara, as avea si eu o întrebare. Pot depune o plângere penală împotriva tatălui meu care nu mi-a plătit pensie de întreținere timp de 5 luni, ... (vezi toată discuția)
Cum obligi părintele nerezident fără loc de muncă să plătească pensia de întreținere? Valy79 Valy79 Buna ziua !daca judecătorul a obligat un ,,tatic ,,sa plătească pensie alimentara dar el n o face dar nu are loc de munca cu carte de munca poate fi obligat ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si dreptul mamei gyongyi1994 gyongyi1994 buna seara... eu muncesc in londra si fetita mea este in romania sun ingrijirea buniciilor...am incercat de foarte multe ori sa vorbesc cu tatal fetei care ... (vezi toată discuția)