avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Activitate prost

Activitate prost

Buna ziua! Odata cu Oug 90/2023,primarul in loc sa reduca cheltuieli cu personalul angajat, uneste doua compartimente,nu mai angajeaza om pe postul unic temporar vacant al primului compartiment,atributiile urmand sa le preia o persoana care pana atunci avea compartiment distinct si fisa postului pe specializarea detinuta,de asemenea post unic. Si fiind necesara reducere de 10%,restructureaza si alt post temporar vacant,acesta nu este unic.In alta ordine de idei are si administrator public si consilier personal.Este legal? Cum ramane atunci cu prevederea care permite angajarea administratorului public : .. La nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor, primarul, respectiv preşedintele consiliului judeţean poate propune consiliului local, consiliului judeţean, după caz, înfiinţarea funcţiei de conducere de administrator public, în limita numărului maxim de posturi aprobate.... Cand e la angajare...inainte! La dat afara....cum e? Precizez ca nu ma afecteaza personal,doar ca .......

Multumesc frumos!
Multumesc!
Buna ziua! doresc sa ma casatoresc la o locatie unde nici eu nici viitorul sot, nu avem domiciliul. Am sunat si am fost respinsi la starea civila, cu aceasta motivatie. Cum apreciati/interpretati art.279,noul cod civil actualizat 2023,al (1) si (2)? legea 287/2009). Multumim!
in anul 2012,am absolvit studii superioare de lunga durata cu licenta.Am solicitat angajatorului transformarea postului si recunoasterea acestora,insa datorita faptului ca a fost organizat concursul in iunie 2013,tardiv,intrucat modificarile legislative din decembrie 2012,nu mi-au mai permis sa promovez pe functia de inspector principal ci in inspector asistent,pe acelasi salariu avut inainte de sustinerea examenului- referent III superior.
intrebare: pot dobandi dreptul care nu mi-a fost acordat desi am solicitat angajatorului in nenumarate randuri,scris,retroactiv?Ce trebuie sa fac?iar daca nu se poate ce portita legala sa abordez sa nu astept totusi trei ani pana la urmatoarea promovare,conform legii?Multumesc.