avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Odata cu Oug 90/2023,primarul in loc sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Odata cu Oug 90/2023,primarul in loc sa reduca cheltuieli ...

Buna ziua! Odata cu Oug 90/2023,primarul in loc sa reduca cheltuieli cu personalul angajat, uneste doua compartimente,nu mai angajeaza om pe postul unic temporar vacant al primului compartiment,atributiile urmand sa le preia o persoana care pana atunci avea compartiment distinct si fisa postului pe specializarea detinuta,de asemenea post unic. Si fiind necesara reducere de 10%,restructureaza si alt post temporar vacant,acesta nu este unic.In alta ordine de idei are si administrator public si consilier personal.Este legal? Cum ramane atunci cu prevederea care permite angajarea administratorului public : .. La nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor, primarul, respectiv preşedintele consiliului judeţean poate propune consiliului local, consiliului judeţean, după caz, înfiinţarea funcţiei de conducere de administrator public, în limita numărului maxim de posturi aprobate.... Cand e la angajare...inainte! La dat afara....cum e? Precizez ca nu ma afecteaza personal,doar ca .......

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:11, 24 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Administratorul public nu este al primarului ... Numirea în funcţie a administratorului public se face prin dispoziţia primarului, respectiv a preşedintelui consiliului judeţean, după caz, care are ca anexă un contract de management.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare consilier personal al primarului cosmi86 cosmi86 buna ziua va rog sa-mi ziceti si mie care este procedura pentru angajarea unui consilier personal al primarului va multumesc (vezi toată discuția)
Administrator public. lia19 lia19 Care este Legea care reglementeaza salarizarea administratorului public la comune? (vezi toată discuția)
În 2024 se pot face angajări la stat? conform cărei legi, ... goplanet goplanet În 2024 se pot face angajări la stat? Conform cărei legi, ordonanțe sau hotarari? (vezi toată discuția)