avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Activitate madfox70

Activitate madfox70

bv ... se pare ca asta-i singura solutie viabila in Romania ... de fapt e sport national :D
dupa cum istorisesti faza pare ceva "comandat" de vre-un club rival, sau vre-un dusman de-al tau personal (sau al patronului de club) ... au mai fost faultati si alti DJ sau alte cluburi in acea noapte? ... daca NU, atunci ar trebui sa te intrebi de ce ai fost cel ales pt control ...
mda ... avem si in Sibiu un reprezentant al UCMR la care platim o taxa modica/an, dar din cite am inteles "mai de sus", e cam frectie cu spirt la picior de lemn taxa asta, adica nu te prea poti baza ca esti in legalitate deplina numai cu taxa asta platita ... pe de alta parte insa daca un DJ plateste tot ce-i cer o parte din institutiile enumerate in postul anterior, nu-i ajung incasarile pe un an sa acopere. Si-aici devine problema mea mai spinoasa. Ma gindeam ca poate are cineva cu pregatire in domeniu o informatie mai viabila.



Acele drepturi de autor se platesc doar daca acele piese sunt puse intr-un loc public,iar obligatia de a platii acele drepturi de autor...apartin firmei care se ocupa de difuzarea pieselor.Daca el este angajat sa puna acele piese,firma e obligata sa plateasca drepturile.:)



Acele drepturi de autor se platesc doar daca acele piese sunt puse intr-un loc public,iar obligatia de a platii acele drepturi de autor...apartin firmei care se ocupa de difuzarea pieselor.Daca el este angajat sa puna acele piese,firma e obligata sa plateasca drepturile.:)

Buna ziua.

Legat de partea cu firma care se ocupa de difuzarea pieselor in locuri publice (in speta vorbim de firme de sonorizari la nunti), poate cineva sa-mi spuna unde se platesc drepturile de autor sau mai precis drepturile de utilizare a muzicii in locuri publice? Adica, din toata pleiada de organisme care pretind taxe pt drepturi de autor pt muzica, care este cel abilitat de lege sa incaseze aceste taxe?

"In organigrama Oficiului Roman pentru Drepturi de Autor (ORDA) figureaza sapte organisme care se ocupa de colectarea si distribuirea drepturilor de autor, pe diferitele domenii specifice. Acestea sunt: Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din România - Asociatia Drepturilor de Autor (UCMR-ADA), care gestioneaza drepturile autorilor de muzica, Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artistilor Interpreti (CREDIDAM) - gestioneaza drepturile artistilor interpreti sau executanti, COPYRO - drepturile autorilor de opere literare, Uniunea Producatorilor de Fonograme din România (UPFR) - drepturile producatorilor de fonograme, Societatea pentru Drepturi de Autor în Cinematografie si Audiovizual - Societatea Autorilor Români din Audiovizual (DACIN-SARA) - drepturile autorilor de opere audiovizuale, Societatea de Gestiune Colectiva a Dreptului de Autor în domeniul Artelor Vizuale (VISARTA) - drepturile autorilor din domeniul artelor vizuale, si, in sfarsit, Uniunea Producatorilor de Film si Audiovizual din România (UPFAR), care gestioneaza drepturile producatorilor de opere audiovizuale. (ziarul "Saptamina Financiara") #-o

Eu sint putin in ceata si apelez la dvs pt un sfat pertinent, ca daca-i suni pe fiecare din cei citati mai sus, si-i intrebi de problema aceasta, fiecare in parte sustin ca la ei trebuie platite drepturile de utilizare a muzicii in locuri publice. Difera (inte institutii) doar valoarea taxei si/sau modalitatea de plata (taxa fixa pe an, procent din incasari per fiecare eveniment in parte, suma fixa per melodie utilizata, etc). Pina la urma, unde trebuie sa plateasca (cit afla acolo!), DJ-ul muritor de rind, taxa pt utilizarea in scopuri comerciale a muzicii inregistrate, ca sa poata dormi noaptea linistit? :)

Multumesc anticipat.