Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate ancataus

buna ziua. am fost cadru didactic angajat pe perioada determinata. contractul a expirat in timp ce eram in concediu de crestere a copilului. noua lege a indemnizatie pentru cresterea copilului obliga tatal sa stea acasa cu copilul o luna, deci mama e in CCC 1 an si 11 luni, daca opteaza pentru 2 ani.copilul o sa implineasca 2 ani pe 5 iunie, eu trebuie sa imi depun cererea de somaj in luna Mai sau Aprilie,ca sa am continuitate pentru indemnizatia celui de al 2-le copil?#-o. Mentionez ca sunt insarcinata cu al 2-lea copil care se va naste in luna septembrie.
Răspuns la discuția Indemnizatie al 2-lea copil
ba da a coincis pentru eu eram deja in CCC din data de 20 iunie 2012 si contractul a fost din data de 21.03.2013 - 03.05.2013,iar copilul o sa faca 2 ani pe 5 iunie 2014.
buna ziua. am procedat dupa cum mi-at sfatuit dar eu am omis un contract de munca incheiat cu o societate pe timp partial (2 ore) in timpul cat am beneficiat de indemnizatie de crestere copil pe perioada 21.03.2013-03.05.2013. Am recitit legea privind indemnizatia de crestere a copilului si nu aveam voie sa beneficiez de alte venituri in acest timp,acum as vrea sa stiu care sunt consecientele. Mai pot beneficia de somaj si apoi de indemnizatie crestere al 2-lea copil ? Cum trebuie sa procedez si unde sa ma adresez?#-o
Multumesc frumos pentru informatii. M-ati ajutat enorm.
buna ziua. in data de 05.06.2013 am nascut primul copil iar in data de 01.09.2013 mi-a incetat contractul de munca, fiind pe perioada determinata. Beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului pana in data de 05.06.2014 si sunt insarcinata cu al 2-lea copil care se va naste in luna august. As vrea sa stiu cum se procedeaza in cazul acesta: o sa beneficiez de indemnizatie pentru al 2-lea copil chiar daca nu mai am un loc de munca sau trebuie sa depun dosar pentru somaj? Cele 84 de zile (din cele 126 de zile ) de concediu prenatal de care as putea beneficia ar fii incepand cu data de 23 iunie.