buna ziua. am fost cadru didactic angajat pe perioada determinata. contractul a expirat in timp ce eram in concediu de crestere a copilului. noua lege a indemnizatie pentru cresterea copilului obliga tatal sa stea acasa cu copilul o luna, deci mama e in CCC 1 an si 11 luni, daca opteaza pentru 2 ani.copilul o sa implineasca 2 ani pe 5 iunie, eu trebuie sa imi depun cererea de somaj in luna Mai sau Aprilie,ca sa am continuitate pentru indemnizatia celui de al 2-le copil?#-o. Mentionez ca sunt insarcinata cu al 2-lea copil care se va naste in luna septembrie.
1. Dvs. beneficiati de indemnziatie pentru concediu crestere copil (CCC) pana la 5 mai 2014 dupa care tatal va intra (sau nu, cum doreste) si el o luna in CCC, pana la 5 iunie 2014.
2. Imediat dupa ce se termina CCC al dvs. va inregistrati la Agentia de Somaj pentru a avea continuitate si a putea beneficia de CCC2 (pentru al doilea copil).
3. Sa nu depasiti 12 luni de la data incetarii contractului individual de munca (CIM) si pana la data inregistrarii la Agentia de Somaj pentru ca nu va mai puteti inregistra si apoi nu mai puteti beneficia de CCC2.