avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters311568

Activitate ContSters311568

pt apedro36 :
Accindentul a fost declarat in temenul legal de 24 de ore , eu nu incerc sa ma disculp doar am incercat sa aflu daca ei au procedat corect si se pare ca NU , ei erau obligati legal ca odata ce au ajuns la locul unui accident chemati prin apel la 112 sa intocmeasca un proces verbal de constatare si sa testeze partile implicate in accident (soferii ). Nu sa te trateze cu superioritate, aroganta si la final sa se pupe cu celalalt sofer implicat " Daca ai nevoie de ceva ma suni ". Cat despre " Incepe cu Gramatica Limbii Romane" .......... laso asa, daca asta e singurul tau sfat despre aceast topic : Multumesc Frumos . :)) pt o clipa ai parut si tu important si inteligent :))
pt romaryo37 :
Cand omul legii favorizeaza o persoana in detrimentul alteia nu conteaza polemica ta de 2 bani sper ca data viitoare daca da o masina da peste tine pe trecerea de pietoni sa dai de acesti 2 politisti care poate te si muta de pe trecere cum sa mai intamplat , eu pentru greseala mea am platit amenda si etc , ei pentru ca nu au facut meseria pentru care sunt plati NU. Eu nu incerc sa ma scot basma curata citeste mai sus si nu are de ce sa imi fie rusine , sincer nu credeam ca nu mai sunt retardati ca tine pe lumea asta si mai ales pe un site unde ar trebuii discutate aspecte legale nu sentimentalisme si opini de genu " da daca, sau zi merci".
Nu vreau sa scap eu de vina, eu am recunoscut inca din primele momente faptul ca eu sunt vinovat pt neacordare de prioritate (nu am vazut- neatentie) , eram dispus la amiabila sau chiar si la constatarea politiei cu amenda si suspendarea permisului, dar lucrul care cred ca ar enerva/intriga pe oricine e ca cei 2 agenti prezenti au cautat sa prosteasca omul in fata (necunoscator in detaliu al legii) si au si reusit cu sintacma " Asa e legea acum nu trebuie sa suflati" si au ajutat un cunoscut sa scape probabil cel mai putin de o amenda si cel mai mult de un posibil dosar penal (in functie de alcolemie). Eu unul mor de oftica ca am fost prostit nu de un soferul implicat sau orice alta persoana ci chiar de politie (prin cei 2 agenti prezenti, care sau purtat ca niste "profesionisti " in vrajeala) - cat tupeu si curaj . Pentru asta sunt revoltat si dispus sa fac tot ce e legal sa ii trag la raspundere si nu stiu inca de unde sa incep.
Da, dupa ce am discutat azi cu cineva din "domeniu" am aflat ca comporatamentul polițiștilor aflați la fața locului se numește Abuz in Serviciu , conform legii odata prezenti la fata locului , mai exact chemati la fata locului prin apel la 112 sunt obligati să intocmeasca un proces verbal care sa fie semnat de ambii soferi si obligati sa sufle in echilotest, lucru pe care ei au evitat sa il faca, chiar au cautat sa plece cat mai rpd asta dupa ce lau sfătuit pe soferul cu care se cunosteau sa nu ramana si sa plece cat mai rpd motivând că se grăbește. Dar "urme" au ramas : apelul la 112 care este pastrat mai bine de 6 luni , procesul verbal intocmit de ambulanta si semnat de catre una din persoane implicate cum ca nu necesita ingrijiri medicale sau transport la spital si orice document intocmit de catre cei 2 agenti prin care au justificat deplasarea la apelul 112 , iar daca acestia au intocmit un pv de constatare " de runtina sau de umplere cum folosesc ei " atunci este si fals in inscrisuri , totul pentru a acoperi un domn de afaceri din constanta . Invatare de minte : sa nu va bazati pe sfaturile unui polițist in nici un caz , nu am avut niciodată in gand atunci cand chemi la locul unui accident un echipaj de politie aceștia sunt in stare de asa ceva , oamenii legii . Oare se merită sa iti pierzi locul de munca doar pentru ca pe moment un om debusolat nu cunoaște toate chichițe legii si preferi să riști pentru un favor financiar ?
Accidentul s-a produs in Constanța eu sunt din București si singurul act pe care il am de la politie de a 2-a zi este un proces verbal de constatare in care apare doar agentul din acea zi fara nici o referire la faptul ca a fost un echipaj la fata locului.Ce ar trebuii sa fac si cui sa ma adresez sa vad daca acel echipaj a facut vreun pv de constatare la fata locului si ce scrie in el ?
In urmă cu cateva zile am fost implicat intr-un accident auto , am acrosat lateral un alt autovehicul care circula regulamentar, impactul a fost puternic ambele masini suferind pagube majore , la fata locului a fost chemata la 112 de catre martori politia si salvare , nici o persoana nu a solicitat ingrijiri medicale , una a fost pusa sa semneze ca nu necesită transportarea la spital , politia sa prezentat la fata locului si a făcut poze masinilor implicate si documntelor mele CI si asigurare, talon etc, la un moment anume am fost intrebat daca vreau sa suflu in fiola am zis ca da fara nici o problema dar colegul polițistului a zis ca nu e cazul ca e vorba de o tamponare fara victime si ramane sa facem amiabilă sau sa ne prezentăm la politie in 24 de ore, șoferul lovit insista ca se grăbește si nu mai poate sta si nu dorește amiabilă , poliția a plecat de la fata locului fara ca eu sa semnez vreun act . Dupa comportamentul soferului fata de polițiști si vice versa am tras concluzia ca se cunosteau. Întrebări : sa procedat corect ? Eram obligati sa suflam, erau polițiști obligati sa faca un act la fata locului ? Cum pot afla identitatea lor ? A doua zi la aproximativ 11 ore de la producerea accidentului la politie am suflat amandoi in aparatul echilotest cu rezultat 0 , fara a se face mentiuni despre pozele facute sau prezenta echipajului la fata locului.
Răspuns la discuția Despagubire RCA - Faliment

[ link extern ] /


FGA poate primi cereri de plată și de deschidere a dosarelor de daună, de la potențialii creditori de asigurări ai Carpatica Asig S.A.
București, 02 August 2016-Fondul de Garantare a Asiguraților(FGA) a luat act de publicarea în Monitorul Oficial nr. 586/02.08.2016, a Deciziei ASF nr. 1.498/27.07.2016 privind închiderea procedurii de redresare financiară pe bază de plan de redresare, stabilirea stării de insolvență, declanșarea procedurii de faliment și retragerea autorizației de funcționare a societăţii ”Carpatica Asig” S.A.

De la această dată, creditorii de asigurări ai societății Carpatica Asig S.A. pot solicita FGA plata sumelor cuvenite.

Tot după data publicării deciziei, Fondul de Garantare a Asiguraților poate proceda, la cererea posibililor creditori de asigurări ai companiei Carpatica Asig S.A., la deschiderea dosarelor de daună pentru evenimente întâmplate întredata publicării deciziei Autorității de Supraveghere Financiară și cea a denunţării contractelor de asigurare, dar nu mai târziu de 90 de zile de la data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii falimentului (art. 12 din Legea nr. 213/2015 privind Fondul de garantare a asiguraților).

În termen de 30 de zile de la data publicării, în Monitorul Oficial, a Deciziei ASF nr. 1.498/27.07.2016, compania este obligată să predea Fondului de Garantare a Asiguraților, următoarele documente:

■ evidenţa contractelor de asigurare în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial a Deciziei nr. 1.498/27.07.2016

■evidenţa completă a dosarelor de daună;

■evidenţele tehnico – operative şi contabile aferente contractelor şi dosarelor.

FGA va desemna în termen de 30 de zile o Comisie Specială, formată din proprii specialiști, în vederea aprobării sumelor solicitate la plată din disponibilitățile sale. După preluarea evidențelor societății Carpatica Asig S.A., FGA va publicape site-ul propriu, www.fgaromania.ro, lista potențialilor creditori de asigurări ai companiei.

Plata dosarelor se va realiza de către FGA doar după ce instanța de judecată va stabili, definitiv, falimentul Carpatica Asig S.A., conform art. 13 alin. (1) din Legea nr. 213/2015 coroborat cu art. 266 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență. În vederea încasării indemnizaţiilor/despăgubirilor, orice persoană care pretinde un drept de creanţă de asigurări împotriva asigurătorului în faliment poate formula o cerere motivată în acest sens, adresată Fondului începând cu data publicării deciziei ASF privind stabilirea stării de insolvență, declanșarea procedurii falimentului și retragerea autorizației de funcționare a societăţii Carpatica Asig S.A. în MO și maxim 90 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului.

Pentru creanțele de asigurări născute ulterior rămânerii definitive a hotărârii judecătorești de deschidere a procedurii de faliment, cererea de plată poate fi depusăîn maximum 90 de zile de la data nașterii dreptului de creanță al creditorului de asigurări.

Prin decizia Autorității de Supraveghere Financiară, nr. 1.498/27.07.2016, societatea este obligată să-și informeze clienții asupra posibilităților de denunțare a contractelor încheiate cu Carpatica Asig S.A., cât și cu privire la dreptul acestora de a recupera primele de asigurare achitate, aferente acestor contracte, proporțional cu perioada cuprinsă între momentul denunțării și cel al expirării duratei lor de valabilitate.

Potențialii creditori de asigurări ai companiei Carpatica Asig S.A. pot găsi informațiile necesare pentru transmiterea Cererilor de plată, Anexa 6, precum și a Cererilor de deschidere a dosarelor de daună, Anexa 3, pe site-ul www.fgaromania.ro

Pentru detalii suplimentare,
Departamentul de Comunicare:
E-mail:comunicare@fgaromania.ro
Răspuns la discuția Accident auto - pagube pe rca
Am sunat la asigurator (carpatica adig) acesta a zis ca a inregistrat in sistem cererea de despagubire (telefonic) si ca păgubitul se poate adresa de acum inaintr fondului de garantare pentru constatarea pagubei si despăgubirile ulterioare si ca nu vede ce treaba as mai avea eu in acest dosar dr dauna.
Buna ziua, in urma cu cateva zile am fost implicat intr-un accident auto , la intrarea intr-un sens giratoriu am acrosat o masina care se afla in sens , impactul a fost puternic producand declansarea airbag-urilor , la fata locului a venit un echipaj de la rutiera si o ambulanță chemate de martori, la momentul respectiv nimeni din masina pe care am tamponato nu a solicitat ajutor medical , o singura persoana din mașina mea se simțea amețită si a fost pusă să semneze ca nu solicită transportul cu ambulanța la spital sau orice ingrijiri medicale. Soferul accidentat se cunoștea cu polițiștii veniți la fața locului care lau invatat sa refuze sa incheie intelegere amiabila cu mine si sa se prezinte a doua zi la politie. Ok , am ajuns a doua zi la politie unde am fost amendat cu 7 puncte penalizare si retinerea permisului pe o perioada de 60 de zile, politistul ma intrebat de ce nu am facut amiabila daca eu mi-am recunoscut vina ? Iam raspuns ca a fost dorinta celuilalt sofer sa ne vedem la politie si nici eu nu inteleg de ce , apoi el a explicat alegerea făcută de soferul pagubit - pentru deschiderea dosarului rca firma de asigurari nu il mai poate suspecta de o înțelegere si dosarul de reparație merge mai rpd avand in vedere ca masina lui era una destul de scumpa un range rover 2010, am suflat in fiola amândoi rezultatul fiind zero la ambii soferi, am intrebat politistul daca el mai poate venii cu alte pretenții gen -vatamare corporală , explicand că dacă la fata locului a fost ambulanta iar el nu a solicitat nimic si nici a doua zi in fata politiei nu a facut mentiuni atunci numai poate face nimic in acest sens . Este adevarat? Totul a ramas ca el sa isi repare masina pe asigurarea mea rca ? El mai poate sa imi ceara si alte despagubiri in ideea de a scoate cati mai multi bani de pe mine sau asiguratea mea ? Exista o situatie anume in care el poate sa se declare nemultumit de prima de asigurare si sa imi ceara diferenta ?
Doresc sa achizitionez o locuinta/garsoniera fie prin porgramul prima casa fie cu ajutorul unui credit imobiliar dar am o nelamurire : doresc sa depun cererea pentru credit pe numele sotiei si daca este nevoie eu sa fiu coplatitor dar eu am avut probleme cu o banca acum 3 ani si am refuzat sa achit ratele catre aceasta din cauza unui litigiu castigat ulterior de banca, dupa castigarea acestuia am achitat in intregime creditul inainte de termen dar am ramas in baza de date cu intarziere mai mare de 90 de zile, am sanse ca sotiei mele sa ii fie acordat creditul cu mine ca si coplatitor ? este obligatoriu sa aibe nevoie de copaltitor ? suma pe care doresc sa o imprumut este de 25000E
Va multumesc pt indicatii imi puteti spune va rog daca pt instalarea unui astfel de panou publicitar este nevoie de acordul scris al tuturor locatarilor din acea scara si daca stiiti unde este reglementat acest lucru (legea,articol) pt ca nici acum nu am rezolvato cei de la firma au venit dar au dat doar reflectorul jos nu si sistemul de prindere / cadru metalic mai mult au legat fiarele cu niste funii de balconul meu si vreau sa mergsa le fac plangere si asociatiei si celor de la firma la siguranta in constructii .