avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident auto - pagube pe rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident auto - pagube pe rca

Buna ziua, in urma cu cateva zile am fost implicat intr-un accident auto , la intrarea intr-un sens giratoriu am acrosat o masina care se afla in sens , impactul a fost puternic producand declansarea airbag-urilor , la fata locului a venit un echipaj de la rutiera si o ambulanță chemate de martori, la momentul respectiv nimeni din masina pe care am tamponato nu a solicitat ajutor medical , o singura persoana din mașina mea se simțea amețită si a fost pusă să semneze ca nu solicită transportul cu ambulanța la spital sau orice ingrijiri medicale. Soferul accidentat se cunoștea cu polițiștii veniți la fața locului care lau invatat sa refuze sa incheie intelegere amiabila cu mine si sa se prezinte a doua zi la politie. Ok , am ajuns a doua zi la politie unde am fost amendat cu 7 puncte penalizare si retinerea permisului pe o perioada de 60 de zile, politistul ma intrebat de ce nu am facut amiabila daca eu mi-am recunoscut vina ? Iam raspuns ca a fost dorinta celuilalt sofer sa ne vedem la politie si nici eu nu inteleg de ce , apoi el a explicat alegerea făcută de soferul pagubit - pentru deschiderea dosarului rca firma de asigurari nu il mai poate suspecta de o înțelegere si dosarul de reparație merge mai rpd avand in vedere ca masina lui era una destul de scumpa un range rover 2010, am suflat in fiola amândoi rezultatul fiind zero la ambii soferi, am intrebat politistul daca el mai poate venii cu alte pretenții gen -vatamare corporală , explicand că dacă la fata locului a fost ambulanta iar el nu a solicitat nimic si nici a doua zi in fata politiei nu a facut mentiuni atunci numai poate face nimic in acest sens . Este adevarat? Totul a ramas ca el sa isi repare masina pe asigurarea mea rca ? El mai poate sa imi ceara si alte despagubiri in ideea de a scoate cati mai multi bani de pe mine sau asiguratea mea ? Exista o situatie anume in care el poate sa se declare nemultumit de prima de asigurare si sa imi ceara diferenta ?
Cel mai recent răspuns: ContSters311568 , utilizator 17:57, 16 August 2016
Vă recomand să înștiințați de îndată asigurătorul, să îi dați copia Procesului Verbal de la Poliție și să îi cedați inițiativa. Va avea el grijă ca pretențiile de despăgubire să nu ia amploare, iar Dvs. nu veți fi suspectat de nimic.

Succes!
Am sunat la asigurator (carpatica adig) acesta a zis ca a inregistrat in sistem cererea de despagubire (telefonic) si ca păgubitul se poate adresa de acum inaintr fondului de garantare pentru constatarea pagubei si despăgubirile ulterioare si ca nu vede ce treaba as mai avea eu in acest dosar dr dauna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident bearspirit bearspirit Am avut un ghinion- am derapat am intrat pe contrasens si am fost lovit de o masina- ambele masini fiind dauna totala. Atat eu cat si celalalt sofer suntem ... (vezi toată discuția)
Accident parcare, vinovatul parasind locul accidentului, cine suporta reparatiile zenmi zenmi Buna ziua! In situatia in care s a produs un accident una dintre masini lovind o masina in parcare,iar soferul vinovat pleaca de la locul accidentului lasand ... (vezi toată discuția)
Accident din vina altuia, ce sa fac? sofer_auto_17 sofer_auto_17 Buna seara, Intr-o zi am facut accident cu cineva, din vina acelei persoane. Dupa una si alta, am convenit ca completam formularul de constatare amiabila de ... (vezi toată discuția)