avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 102 soluții astăzi
Forum Activitate byrev

Activitate byrev

Va multumesc pentru rapsunsuri dar prea multa lumea tine cu sistemul incat sa scapam vreodata de sclavia in care am fost aruncati ... "in numele legii" totul este posibil pentru ca "unde-i lege nu-i tocmeala" numai ca legea nu este facuta ptr popor, nu are omenie, bun simt si etica, litera legii dupa revolutia din '89 reperzinta cat mai mult posibil interese corporatiste, interesele grupurilor de influenta, asta-i realitatea intr-o economie capitalista, altfel nu ar functiona iluzia :)

In fine, tin sa va lamuresc ca problema bunicii a fost pe deplin rezolvata si nu va mai avea vreodata probleme, niciodata.

Pentru cei care va intrebati cum, raspunsul se afla intr-o vorba "de duh" : de taxe si de moarte nu scapi niciodata. Nu a putut sa fie internata la spital, starea ei s-a agravat si evident ca a scapat de toate ... AMIN !
Nu are pensie, este coasigurata de pe urma bunicului, el are pensie !
Pana te judeci (editat) ... sigur bunica va ajunge sa lase mostenire si actiunile si datoria !

Am inteles ca solutia este vanzarea actiunilor sau cesionarea catre unul din copii(catre sot nu se poate) ... cat despre datorie, aia trebe platita (editat).

Multumesc ptr raspunsuri ... (editat)
Pai care datorie ? (este doar virtuala, ea nu este una reala) ptr ca sa fii dator trebuie sa si fi primit ceva , pe cand ea nu a primit 1 LEU !
Cum poti sa devii dator cand tu nu ai beneficiat de niciun venit real :) !?

In aceasi situatie cred ca mai sunt cateva sute de mii sau mil de actionari pe la sifuri !
Dupa marea teapa a privatizarilor in masa, bunica mea a devenit actionar la Dacia, actiuni care ulterior au fost "diluate" prin matrapazlacuri economice, pe care cei interesati pot sa le afle. In fine ... problema este astfel:

- bunica nu mai poate sa ia retete compensate
- nu se mai poate interna la spital fara sa mearga la urgente
- este obligata sa platesca 500 de lei datorie la fisc pentru ca este actionar la Dacia, probabil din dividente ... bani pe care nu-i pimeste de cand e soare pe cer.

Ce este de facut ?
- Exista vre-o posibilitate sa scape de datoria virtuala fara s-o plateasca ?
- Cum poate scapa de nenorocitele de actiuni cand nimeni nu vrea sa le cumpere ?

(Editat)

O zi buna.
maglas a scris:

real instantele nu au personal si sunt aglomerate


pentru ca trag de timp cu luna sa redacteze cateva randuri ... ABSURD , la ce s'or fi inventat caclulatoarele nu stiu, ca se foloseste de 100 de ori mai multa hartie decat acum 20 de ani ... si in loc sa reduca consumul de hartie respectiv taierea padurilor, acum fac si papornite din hartie, ca alea de plastic polueaza ... tara lu papura voda ... un pom creste in suta de ani, o punga se degradeaza in 30 de ani, un pom alimenteaza cu oxigen suta de ani atmosfera, punga de plastic ZERO , un pom consuma CO2 cat timp traieste, punga nu ... etc ...

In fine, pornim de la taxa de poluare ajungem la sistemul juridic si inapoi la poluare ... ;) ... am avem 1.2 Mld de EURO profit din dreptul de CO2 (padurile romanului) si statul se chinuie sa faca bani din taxa de poluare si a ajuns sa'i faca mai bogati pe bulgari, avocati, etc dar bugetul e tot pe minus an de an.

O las balta, deci nu exista decat o singura solutie: eternul timp care nu-i etern decat in mintea bolnava a celor care traiesc din banul public, pentru ei, timpul pierdut inseamna bani ptr noi nu inseamna altceva decat NIMIC !

Romania, tara mea de hoti, tara mea de mafioti ;)
mihaicalinescu2005 a scris:

In termen de 15 zile de la data comunicarii hotararii instantei de fond ...


astea le stiam si eu ... dar despre ce fel de comunicare e vb ? in scris sau online ? Daca e sa ne luam dupa comunicarea in scris acolo va dura ~ o luna si ceva din cate am inteles , pe motiv ca nu exista personal suficient "sa grabeasca" lucrurile.
Pe data de 19 am obtinut urmatoare sentinta civila intr-un caz ptr anularea taxei de poluare (fosta taxa de prima inmatriculare auto)

pe site arara ceva de genul:

Sentinţa civilă nr. 90/19.01.2010 Admite cererea. Obligă pârâta să înmatriculeze autoturismul, fără plata taxei de poluare. Cu recurs. Pronunţată în şedinţa publică.

Intrebarea mea este:

Nu se pot grabi procedurile, avand in vedere ca solutia este deja publica ?

Redactarea am inteles ca va dura chiar mai mult de o luna ptr ca tribunalul nu are personal ptr aceasta munca istovitoare si nici mai multi bani ptr personal mai numeros. Apoi dupa redactare trebuia sa mai astept perioada de recurs care iar dureaza ... la noi timpul parca ar fi etern, inca ne mai urmareste fantoma cozilor comuniste, numai ca acum stam coada este "in timp" ;)

Numai bine.
Răspuns la discuția Anulare documentatie cadastrala
Multumesc Pentru Raspunsuri!

Deja a venit toamna, este septembrie si procesul inca este in desfasurare fara nici un final predictibil (deocamdata).
Am angajat avocat asa cum ati zis ... dar, la cat or sa ajunga cheltuielile finale cred ca pana la urma acceptam "anularea cadastrului" care din cate am inteles io din lege nu se poate anula ci "rectifica" (sper ca am inteles bine).

Acum ce am facut intre timp:
1. Cel care a deschis procesul impotriva noastra (vecinul) a avut castig de cauza pentru anularea cadastrului dar, cu recurs desigur.
2. Nu am depus recurs insa a depus el (!?) de ce ? :) Pentru ca nu a fost specificat "stergerea din cartea funciara" (!!)
3. Am pus avocat care a reusit sa aobtina anularea hotararii judecatoresti pentru anularea cadastruluii si acum o luam de la capat.

Bine ca am pus avocat in ceasul al 12'lea ! ...

Acum daca a vazut ca am obtinut anularea hotararii si'a pus si vecinu avocat ... ca nu mai tine asa "babeste" nici la el.

Am o intrebare asa ca idee:

In cadastrul vecinului apare ca latime la sosea "21 m" insa el a inchis "25 m" . Nu putem lega de treaba asta ? Adica daca el are 4m in plus de ce sa nu iau si eu macar 2m ? (Plusurile si minusurile de teren de pe aceeasi unitate administrativ-teritoriala se compenseaza intre proprietarii in cauza. )

Apoi o expertiza anterioara (pusa tot de vecinu) a scos la iveala ca are ~ 200mp in PLUS ... la noi cred ca a iesit putin in minus insa si suprafetele sunt diferite. El detine ~ 0.5Ha si noi ~ 1000mp.

inca o intrebare si inchiei: CERTIFICAT DE MOSTENITOR se poate obtine si fara DEFUNCTI ? (Am vazut CERTIFICATELE DE MOSTENITOR ale vecinului si la DEFUNCT e nimic, gol ... in cele ale proprietarului de la care am cumparat noi scrie clar numele defunctului.)
Răspuns la discuția Anulare documentatie cadastrala
martorii ar fi vecinii insa din cate am inteles nu prea au chef de tribunale ... bine cu sau fara voia lor daca's citati trebe as vina (numa sa spuna adevarul, desigur).

10x ptr raspunsuri.

Ortofotoplanurile ar lamuri schimbarile intre 1981 si 2006 si ar fi vizibile gardruile asa cum erau ... fara nici un dubiu. Daca se poate face rost dece sa nu le am !?
Răspuns la discuția Anulare documentatie cadastrala
1. Acte -> Titluri de Proprietate (sunt)
2. Studiu dosar ... nu e pentru noi si ptr un avocat desigur ! (te'ai pripit cu vitelul) ;)
3. Stiu ce am de facut acum, am contactat "un specialist" :). Oricum multumesc. Va ramane sa fac rost de ortofotoplanul din 1981 pe cand nu era nimeni ca vecin, casa de aici era din anii '30 si vecini erau la 100m stanga dreapta , asa ca se va observa destul de evident unde erau hotarele fara nici o bataie de cap. Din cate am inteles ar exista si o cartografiere aeriana si din 2005 insa e prea recenta cu toate ca poate ar evidentia ceva modificari intre 1981 si 2005 ...
4. obiect ptr cererea de chemare in judecata : "ANULARE ACT" (schita cadastrala)

Intradevar, greseala a fost ca nu am discutat cu cineva care stia ce e de facut exact si cu siguranta ca treburile erau altfel.