avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Activitate danabria

Activitate danabria

Foarte util articolul =D> ! Inca o data ma conving de faptul ca nu ma pot descurca singura in acest demers.
As vrea sa deschid un mic bistro in sectorul 3, astfel ca am inceput cautarile pentru inchirierea unui spatiu de dimensiuni reduse (max. 100 mp), dar care sa intruneasca cel mai bine atat criteriile mele (vad bun, chirie rezonabila, investitii reduse), cat si cele ale autoritatilor (in ceea ce priveste autorizarea). Am in vedere doua spatii pentru care am programat o vizionare saptamana viitoare, insa problema este ca nu stiu ce trebuie sa am in vedere in ceea ce priveste autorizarea. Am incercat sa gasesc raspunsuri la primarie insa m-au "expediat" foarte repede...
Ma puteti ajuta cu cateva informatii? Ce conditii trebuie sa indeplineasca spatiul pentru a obtine autorizarile necesare? Exista posibilitatea ca DSV-ul sa imi refuze autorizarea?
Ne-am adresat in mai mult randuri primariei de-a lungul timpului, insa nu ne-au dat decat copii din dosarul imobilului, dupa momentul achizitiei imobilului de catre bunicii mei. In urma cu 2 ani am solicitat ultima data aceste documente, insa ne-au dat ceea ce deja aveam, un certificat de rol fiscal.
Precizez ca bunicii au cumparat terenul liber de constructii, ei fiind cei ce au construit casa ulterior achizitiei, in regie proprie.
Pe mine m-ar interesa sa stiu carei institutii ma pot adresa pentru a afla de la cine au cumparat bunicii terenul, astfel incat sa am un punct de pornire in aceasta odisee...
Buna seara,
Ne confruntam cu urmatoarea situatie, pentru care va solicit sfatul:
In anul 1958 bunicii au cumparat pe chitanta de mana un imobil din Bucuresti. Chitanta de mana s-a pierdut intre timp, bunicul a decedat iar bunica stie doar ca acest teren a fost cumparat de la un samsar de terenuri.
Ne aflam inscrisi pe rolul fiscal al acestui imobil inca din anul 1971 si tot de atunci, platim taxe si impozite insa nu avem inca acte de proprietate asupra acestui imobil.
Am rugamintea sa-mi spuneti, daca v-ati mai confruntat cu o astfel de situatie, cum as putea afla cine a detinut imobilul anterior anului 1958? Unde ne putem adresa? Ne-am adresat Primariei, Administratiei financiare ( ni s-a spus ca este secret fiscal), Uniunii Nationale a Notarilor Publici (ni s-a spus ca in arhiva sunt pastrate acte intocmite cu cel mult 10 ani in urma), Arhivelor Statului (explicatia lor a fost de-dreptul fantasmagorica, insa in esenta, evidentele s-au pierdut) etc, dar niciunde nu ne-a fost oferita aceasta informatie.
Va multumesc anticipat si astept cu interes un raspuns. Multumesc.