avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil cumparat pe o chitanta de mana ce s-a pierdut. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil cumparat pe o chitanta de mana ce s-a pierdut. Cum pot afla cine a detinut anterior imobilul?

Buna seara,
Ne confruntam cu urmatoarea situatie, pentru care va solicit sfatul:
In anul 1958 bunicii au cumparat pe chitanta de mana un imobil din Bucuresti. Chitanta de mana s-a pierdut intre timp, bunicul a decedat iar bunica stie doar ca acest teren a fost cumparat de la un samsar de terenuri.
Ne aflam inscrisi pe rolul fiscal al acestui imobil inca din anul 1971 si tot de atunci, platim taxe si impozite insa nu avem inca acte de proprietate asupra acestui imobil.
Am rugamintea sa-mi spuneti, daca v-ati mai confruntat cu o astfel de situatie, cum as putea afla cine a detinut imobilul anterior anului 1958? Unde ne putem adresa? Ne-am adresat Primariei, Administratiei financiare ( ni s-a spus ca este secret fiscal), Uniunii Nationale a Notarilor Publici (ni s-a spus ca in arhiva sunt pastrate acte intocmite cu cel mult 10 ani in urma), Arhivelor Statului (explicatia lor a fost de-dreptul fantasmagorica, insa in esenta, evidentele s-au pierdut) etc, dar niciunde nu ne-a fost oferita aceasta informatie.
Va multumesc anticipat si astept cu interes un raspuns. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:14, 6 Martie 2014
Aveti posibilitatea sa incercati la OJCPI (oficiul judetean de cadastru si publicitate imobiliare),
Poate reusiti sa rezolvati acolo ceva,deoarece ei au in evidenta imobilele construite si proprietarii imobilelor.
Raspunsul celor de la primarie este destul de ciudat,insa depinde si de cea ce ati vorbit cu functionarul primariei. Parerea mea e sa va adresati din nou primariei,sa expuneti detaliat situatia si spuneti motivul pentru care solicitati aceasta informatie. Sa va adresati cu o scrisoare,apoi asteptati raspunsul tot in scris de la primarie. Daca nici de data aceasta primaria nu va ajuta,si va ofera acelasi raspuns,va puteti adresa instantei.
Buna ziua,

In calitatea pe care o are bunica dvs. de titular de rol fiscal din 1971, are dreptul sa solicite istoric de rol fiscal de la primarie, directia taxe si impozite.
In acest sens formulati o cerere scrisa .
AvocatIonescuDuta a scris:

Buna ziua,
In calitatea pe care o are bunica dvs. de titular de rol fiscal din 1971, are dreptul sa solicite istoric de rol fiscal de la primarie, directia taxe si impozite.
In acest sens formulati o cerere scrisa .


Vrea sa afle de la cine a cumparat, deci cine a detinut imobilul inainte de 1958, nu ... rol fiscal dupa '71, omul a fost destul de clar.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2014
trandafir2, moderator
Ne-am adresat in mai mult randuri primariei de-a lungul timpului, insa nu ne-au dat decat copii din dosarul imobilului, dupa momentul achizitiei imobilului de catre bunicii mei. In urma cu 2 ani am solicitat ultima data aceste documente, insa ne-au dat ceea ce deja aveam, un certificat de rol fiscal.
Precizez ca bunicii au cumparat terenul liber de constructii, ei fiind cei ce au construit casa ulterior achizitiei, in regie proprie.
Pe mine m-ar interesa sa stiu carei institutii ma pot adresa pentru a afla de la cine au cumparat bunicii terenul, astfel incat sa am un punct de pornire in aceasta odisee...
Pai, ganditi-va si dvs., daca au cumparat terenul cu chitanta de mana (care s-a si pierdut), din '58, carei institutii sa va adresati? Credeti ca exista arhiva care sa va identifice terenul, dupa ce? Dupa numarul strazii ?? Nu cred, ca exista asa ceva. Si mai ales pentru ce va trebuie? Daca vreti sa uzucapati terenul, deschideti un proces la judecatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se face un rol aiurelu36 aiurelu36 Tatal meu a decedat anul trecut,pentru a face succesiunea ,notarul mi-a cerut mai multe documente de la primarie, logic am fost la primarie si am solicitat ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine un act de proprietate pentru un imobil ? Dinu Gabi Dinu Gabi Buna ziua, Bunicii mei au cumparat in 1958 un teren pe chitanta de mana. Acea chitanta nu mai este de gasit de foarte mult timp insa. Bunicul meu a decedat ... (vezi toată discuția)
Teren vandut cu chitanta de mana allyfllo1 allyfllo1 Buna ziua, In 1956, bunicii mei au cumparat cu chitanta de mana un teren pe care au construit o casa. Intre timp a decedat bunicul si s-a facut certificat de ... (vezi toată discuția)