avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Activitate dianasoare

Activitate dianasoare

Buna seara! am o intrebare, am concediu acum, azi e ultima zi ..in acest timp a fost 27 august si 31 august..din cite stiu la cele 28 de zile trebuie sa se mai adauge inca 2 zile insa 31 august a fost duminica ceea ce nu e zi lucratoare se mai adauga sau nu? trebuie sa merg la lucru marti sau miercuri?multumesc
Ajutati-ma va rog la intrebarea aceasta..Care este necesitatea continuitatii Contractului colectiv de munca pe durata procesului de reorganizare sau lichidare a unitatii si care sunt etapele incheierii acestui contract .Merci.
Răspuns la discuția Concediu
daca o sa am numai jumate de an lucrat pot sa imi iau concediu 4 saptamini sau numai 2?..eu asa inteleg ca daca imi iau 4 saptamini trebuie sa mai lucrez la ei inca jumate de an ca sa fie intr-un an 4 saptamini concediu. sau cum?
Discuție Concediu
Am o intrebare daca ma puteti ajuta..In februarie m-am angajat la un serviciu, pe 25 august o sa am jumatate de an de cind lucrez, pe 26 august pot deja sa imi iau concediu de 2 saptamini sau 4 sapt ?care e procedura?..merci.
Răspuns la discuția urgenta
nu am studii juridice si nu ma cam pricep insa am citit acum in cod civil ca ,, pentru lucrari de interes general, autoritatea publică poate folosi solul oricarei proprietati imobiliare cu obligatia de-a despagubi proprietarul pentru daunele aduse solului, plantatiilor sau constructiilor, precum si alte daune imputabile.'' ... compania mi-a scris ca a coordonat cu autoritatea publica si in acest caz primaria e de vina ca le-a oferit dreptul sau nu?..insa mai este ceva ca ei mi-au dat la o parte o parte din gard si nu cred ca ei au asa drept sa-l deteorizeze, as putea sa anexez o poza dar vad ca aici nu e posibil.
Discuție urgenta
Buna ziua!..am o intrebare dacă mă poate ajuta cineva..în urma cu vreo 3 ani mi-au schimbat acasă un pilon de lumina și l-au instalat drept în gardul meu, era un gard mai vechi si o bordura de ciment a dat-o la o parte si au pus pilonul..acum eu doresc sa fac alt gard si pilonul ma incurca pentru ca nu pot sa fac gardul in drept cu el.si daca il fac cu vreun metru mai in drum o sa fie probleme ca nu e proprietatea mea.Compania care a instalat pilonul refuza sa mi-l schimbe, ei zic ca eu colaborat cu autoritatea publica si totul e facut conform planului.În realitate se vede ca ei au pus pilonul in dreptul gardului meu si deja e proprietatea mea.acum mi-au scris ca trebuie sa le trimit o scrisoare ca sa-mi permita sa schimb pilonul singura si din cheltuielile mele..au ei asa drept? trebuia sa ceara permisiunea noastra nu? daca era un gard nou era sa il strice si sa puie pilonul lor..le-am trimis multe scrisori si ei refuza sa mi-l schimbe.
Discuție Dreptul muncii
Ajutati-ma va rog sa rezolv aceasta speta

Emy R este salariată în cadrul Întreprinderii TTUU, funcţia ei constând în selectarea fructelor pe conveer. Orarul de muncă este strict determinat de ora pornirii şi opririi conveerului – 8.00-17.00., cu o oră pauza de masă între 12.00-13.00. Sambata şi duminica – zile libere.
În ultimele 2 luni, Emy a înregistat mai multe întîrzieri cu 20-30 min, ea prezentînd un certificat medical că este însărcinată şi urmează să nască peste 4 luni. Supraveghetorul ei este o persoană foarte neînduplecabilă şi dintre cele care consideră că un salariat bun este doar acela care „vine la servici mai înainte cu 30 min şi pleacă mai tîrziu cu 60 min”. Respectiv, ceilalţi 10 salariaţi care lucrează la acelaşi conveer respectă „regula” supraveghetorului. După ce a acumulat un set de observaţii asupra comportamentului salariatei Emy, acesta i-a înaintat ªefulu Întreprinderii un demers de concediere a lui Emy.

Dvs. sunteţi şeful respectivei întreprinderi. Explicaţi cum veţi proceda în cazul dat. ..............

Răspuns la discuția Speta Dreptul Muncii
pai, nustiu..aceasta este o speța pe care trebuie sa o rezolv pentru lucrare.textul este numai acesta si nu este specificat in baza carui act .
Discuție Munca fortatã
cînd munca neremunerată în folosul comunităţii” nu constituie „muncă forţată”?
Răspuns la discuția Speta dreptul muncii
Va mulțumesc de ajutorul acordat.