avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu

Am o intrebare daca ma puteti ajuta..In februarie m-am angajat la un serviciu, pe 25 august o sa am jumatate de an de cind lucrez, pe 26 august pot deja sa imi iau concediu de 2 saptamini sau 4 sapt ?care e procedura?..merci.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:45, 10 Mai 2014
CO il veti lua conform programarii interne din firma. Nu exista o perioada minima de lucru dupa trecerea careia sa puteti solicita CO. Se poate solicita oricand daca nu s-a intocmit program CO.
Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Procedura ar fi urmatoarea :
- salariatul completeaza cererea prin care solicita efectuarea unui numar de .... zile din concediul de odihna.
- cererea de efectuare a concediului trebuie sa fie avizata de seful de birou sau serviciu si inregistrata la registratura unitatii.
- registratura inainteaza spre aprobare conduceriii solicitarea de acordare a concediului de odihna .
- conducerea aproba/respinge solicitarea de acordare a concediului de odihna si o repartizeaza biroului resurse uname pentru plata indemnizatiei de concediu.

In cazul in care programarea concediilor se face fractionat, angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt.
daca o sa am numai jumate de an lucrat pot sa imi iau concediu 4 saptamini sau numai 2?..eu asa inteleg ca daca imi iau 4 saptamini trebuie sa mai lucrez la ei inca jumate de an ca sa fie intr-un an 4 saptamini concediu. sau cum?
Daca lucrati jumatate de an, atunci vi se cuvin doar jumatate din numarul de zile de CO mentionate in c.i.m. pentru un an calendaristic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna Daniel1900 Daniel1900 Buna seara! Am o intrebare! Lucrez ca bugetar si am 28 de zile lucratoare concediu! Iar sefi nostri ne obliga sa tragem la tombola care cum picam si sa il luam ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna mineaionut mineaionut Directorul departamentului la firma unde lucrez de mai bine de 2 ani jumatate nu vrea sa imi aprobe cererea de concediu de odihna.Motivil este ca exista o ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ana198731 ana198731 in ianuarie 2012 doresc sa imi iau 8 zile de CO, pentru anul 2011 nu mai am zile de CO, angajatorul zice ca nu am dreptul, cine are dreptate? pe acest ... (vezi toată discuția)