avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Activitate victoria65

Activitate victoria65

In luna aprilie 2016 maşina sotiei mele a fost acroşată de un alt autoturism care a virat stânga fără să se asigure, producându-i câteva daune automobilului. A fost făcută constatare amiabilă, posesoarea celuilalt autoturism si-a recunoscut vina si din cauza faptului că asigurarea obligatorie a acesteia era la ASTRA (firma intrată in insolvență), am făcut un dosar de daune la Fondul de Garantare al Asiguraţilor si am dat maşina la reparat la un service.
Zilele trecute am primit de la un avocat reprezentând respectivul service auto o somaţie de plată pentru reparaţia executată in aprilie 2016, însoţita de factura de reparaţii emisa in ianuarie 2017; am contactat avocatul respectiv ( nici nu ştiam despre ce e vorba ) si mi-a spus ca trebuie sa dau banii – eventual sa aflu de ce FGA nu a admis plata daunei conform asigurării la ASTRA.
Ce este de făcut?
Cf. legii 128 poate fi sanctionat pentru "pentru incalcarea normelor de comportare care dauneaza interesului invatamantului si prestigiului institutiei". Se instituie o comisie si cf. art 128 "cercetarea propunerii de sanctionare si comunicarea deciziei se fac in termen de cel mult 30 de zile de la data constatarii abaterii". Aici e diferendumul cu jurista: consider ca abia cand s-a dat sentinta de judecata - care constituie o proba solida poate incepe cercetarea (altfel intram la calomnie) iar ea spune ca cele 30 de zile se contorizeaza de cand a fost comisa fapta!
In cancelaria scolii un cadru didactic a furat portofelul unui alt cadru didactic.Politia a prins infractorul, acesta a marturisit pus in fata probelor (video), pagubasul si-a recuperat paguba fara sa se constituie in parte civila in proces. Judecata a avut loc si hotul a fost sanctionat cu amenda administrativa, nefiind considerat pericol social, si abea acum a fost prezentata o dovada a faptei, prin sentinta de judecata.
Aici intervine partea morala si statutul de dascal: cum poate fi sanctionat hotul de catre scoala/inspectorat? Jurista de la Inspectoratul Scolar spune ca nu are parghii legale??