avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Somatie pentru factura neplatita de Fondul de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Somatie pentru factura neplatita de Fondul de Garantare a Asigurărilor

In luna aprilie 2016 maşina sotiei mele a fost acroşată de un alt autoturism care a virat stânga fără să se asigure, producându-i câteva daune automobilului. A fost făcută constatare amiabilă, posesoarea celuilalt autoturism si-a recunoscut vina si din cauza faptului că asigurarea obligatorie a acesteia era la ASTRA (firma intrată in insolvență), am făcut un dosar de daune la Fondul de Garantare al Asiguraţilor si am dat maşina la reparat la un service.
Zilele trecute am primit de la un avocat reprezentând respectivul service auto o somaţie de plată pentru reparaţia executată in aprilie 2016, însoţita de factura de reparaţii emisa in ianuarie 2017; am contactat avocatul respectiv ( nici nu ştiam despre ce e vorba ) si mi-a spus ca trebuie sa dau banii – eventual sa aflu de ce FGA nu a admis plata daunei conform asigurării la ASTRA.
Ce este de făcut?
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2018
victoria65, utilizator
Cel mai recent răspuns: s.dan , utilizator 14:52, 18 Decembrie 2018
Buna ziua!
Asa am patit si eu cu un dosar de la FGA/Carpatica. Service-ul la care am reparat masina nu a reusit sa isi recupereze banii de la FGA si mi-a trimis mie o cerere de plata. Defapt, scopul service-ului era sa exercite presiune pe FGA, deci a trimis cereri de plata catre toti clientii care si-au reparat masina pe dosare FGA (de ordinul zecilor spre cateva sute reparatii). Eu am mers la FGA, in calitate de creditor de asigurare pentru a solicita plata, insa nu s-a rezolvat nici in ziua de astazi si au trecut aproape 2 ani.
Ca ultima solutie, cred ca puteti sa il dati in judecata pe cel care v-a pagubit, care are asigurare la Astra. Cel care v-a pagubit da in judecata FGA (pentru ca Astra este in faliment) si in acest fel toata lumea isi recupereaza banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plătește o dauna asigurata de carpatica? Franciscdaniel Franciscdaniel Cine și când se plătește o dauna produsă de un asigurat CARPATICA? Am fost lovit de un asigurat Carpatica si am dauna mare la autoturism și nu am bani ... (vezi toată discuția)
Plata dosar astra(fga) Pretorian Lucian Pretorian Lucian Buna ziua, In sept 2015,am fost unul dintre nefericitii pagubiti Astra. Am fost pt constatare la service in Timisoara in oct 2015 si de atunci am tot fost ... (vezi toată discuția)
Notificare fondul de garantare a asiguratilor (fga) - procura cerere plata s.dan s.dan Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o informatie in privinta unei notificari pe care am primit-o de la Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA). In urma cu ... (vezi toată discuția)