avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Activitate Galmeanu

Activitate Galmeanu

Buna ziua,
Dețin un teren in Ilfov si in certificatul de urbanism se specifica o retragere la drumul princilal de 2,5 m pe toata lungimea terenului aproximativ 20 m pentru ca drumul principal se va lati. Anul trecut au amplasat pe terenul meu (in limita celor 2.5 m ) un stalp de iluminat public. Au voie sa faca acest lucru fara o expropiere sau despagubire in prealabil ?
Multumesc
Buna seara,
A intrat în vigoare aceasta lege ? :
" Soţul supravieţuitor poate primi un ajutor de 25 % din pensia celui decedat, dacă au fost căsătoriţi peste 10 ani, conform noii legi a pensiilor."
Pensia de urmaş se menţine şi, în plus de actualele prevederi, apare o nouă prestaţie, şi anume ajutorul pentru soţul supravieţuitor, care va primi 25% din pensia soţului decedat. Acest ajutor va putea fi cumulat cu propria pensie”,

Multumesc
Buna ziua,

Eu si vecinul meu am lasat fiecare cate 3.5m de teren pentru drum dintr-un lot mai mare. Am facut si eu si el cadastre separate pe parcela de drum de 3.5m si pe restul terenului. In certificatul de urbanism se specifica clar ca trebuie drum de 7m latime. Ca sa nu mai alipim cele doua parcele de teren 3.5 m x2 putem sa facem o conventie notariala cum ca eu ii dau voie sa foloseasca terenul meu si el ma lasa sa folosesc terenul lui ? (aici ma refen la terenul lasat special pentru drum 3.5m) Putem in baza acestei conventii sa facem lotizarea ? Momentan nu se poate face lotizarea deoarece terenul nu are acces la un drum de 7m
Multumesc
Discuție Asfaltare teren
Buna seara,

Am o problema legata de asfaltarea unei portiuni din terenul meu de catre vecini.Am un teren de 24m x 120m ( l x L) iar pe suprafata de 120m vecinii au astaltat cam 2.5m din terenul meu .Precizez ca nu au facut nici un act cu mine iar cei de la primarie spun ca nu este vina lor .( vecinii spun ca au autorizatie de constructie si nu au stiut ca au asfaltat mai mult --> autorizatia nu au vrut sa o arate).
Intrebarile mele sunt :
1. Cei de la primarie nu trebuiau sa verifice dupa asfaltare ? ( daca sa efectuat corect ?)
2. Unde sa depun plangere ? La politie sau la primatie ?

Multumesc anticipat pt. raspunsuri