avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conventie notariala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conventie notariala

Buna ziua,

Eu si vecinul meu am lasat fiecare cate 3.5m de teren pentru drum dintr-un lot mai mare. Am facut si eu si el cadastre separate pe parcela de drum de 3.5m si pe restul terenului. In certificatul de urbanism se specifica clar ca trebuie drum de 7m latime. Ca sa nu mai alipim cele doua parcele de teren 3.5 m x2 putem sa facem o conventie notariala cum ca eu ii dau voie sa foloseasca terenul meu si el ma lasa sa folosesc terenul lui ? (aici ma refen la terenul lasat special pentru drum 3.5m) Putem in baza acestei conventii sa facem lotizarea ? Momentan nu se poate face lotizarea deoarece terenul nu are acces la un drum de 7m
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 13:26, 14 Februarie 2020
Puteti sa incheiati o sumedenie de conventii prin care sa va transmiteti unul altuia, sub o forma sau alta, dreptul de folosinta asupra celor doua fasii de 3,5 m dar asta nu inseamna ca se va considera implinita conditia din certificatul de urbanism.
Inteleg ca nu doriti asta, dar cel mai simplu este sa le alipiti stabilind ca in urma operatiunii sa detineti fiecare cate o cota de 1/2. Pentru alipirea a 2 loturi nu aveti nevoie de certificat de urbanism, pur si simplu faceti o documentatie cadastrala si semnati un act de alipire la notariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum acces, coproprietate wrunning wrunning Buna ziua! In vederea lotizarii utlerioare a unui teren, atat eu cat si vecinul lateral, interesat de acelasi lucru, am dori obtinerea unui drum de acces, cu ... (vezi toată discuția)
Statut juridic cota indiviza teren cris2109 cris2109 Buna ziua, Sunt in prezent in cursul achizitiei unui parcele de 700mp care trebuie dezmembrata dintr-un lot(sau tarla) de aproximativ 6000mp. Intregul teren ... (vezi toată discuția)
Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)