avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Activitate Anastasia12

Activitate Anastasia12

Buna ziua!

In cazul contractelor de munca ale minorilor norma intreaga de lucru este de 6 ore. Asadar in cazul lor incadrarea salariala trebuie sa fie cel putin salariul minim pe economie, adica ei au un tarif orar mai mare decat cel minim obligatoriu? De exemplu acum de la 1 februarie este obligatoriu sa incadram un minor cu 1450 sau sa-i calculam incadrarea pornind de la tariful orar minim garantat in plata-8,735 Ron/ora?

In cazul minorilor cu jumatate de norma care ar fi incadrarea salariala corecta pornind de la salariul minim pe economie de 1450 Ron?
Buna ziua!

Exista o serie de functii care nu se regasesc ca denumire in clasificarea ocupatiillor din Romania. In aceste cazuri este corect sa se gaseasca o functie asemenatoare si sa se utilizeze codul ei, dar cu denumirea dorita a functie?

De ex. pentru functia de Director Productie se poate utiliza codul 112024 ce corespunde functiei de Director Tehnic. Este corect ca toate documentele pentru respectivul angajat sa fie cu functia de Director Productie si codul Cor de la functia Director tehnic chiar daca in Revisal figureaza cu Cor-ul si chiar denumirea functiei de la Director Tehnic?
Buna ziua!

Ne confruntam deseori cu cazuri in care angajati aflati pe concediu de boala de cateva luni decedeaza sau vin si isi fac lichidarea in urmatoarea zi dupa concediul medical. Dupa cum stim concediul de odihna nu se diminueaza in perioada concediului de boala, plus ca angajatul poate sa aiba si alte zile de concediu de odihna neefectuate.
Cum se procedeaza in astfel de situatii pentru inregistrarea sumele aferente zilelor de concediu de odihna neefectuate alte angajatului, la data incetarii contractului de munca, avand in vedere faptul ca in perioada concediului medical nu avem voie sa inregistram alte sume inafara celor cuvenite concediului medical?
Buna ziua!

In cazul unui angajat caruia i se opereaza in Revisal modificarea functiei in data de 15 a lunii cu consemnare de la data de 1 a aceleiasi luni (in termenul legal prevazut de lege pt operarea modificarilor) cu ce data se semneaza fisa de post? cu data de 15 sau cu 1? Angajatul semneaza actul aditional in data de 15.
Buna ziua!

Angajatii cu grad de handicap mediu sau usor beneficiaza de scutirea impozitului pe salariu sau doar gradele accentuat sau grav?
Buna ziua!

Un angajat aflat pe concediu de crestere copil, deci cu contractul de munca suspendat pe aceste temei, ne-a solicitat sa ii inregistram sotia ca fiind coasigurata. Este legal acest lucru?
Multumesc pentru raspuns! Am facut o confuzie, doream sa stiu despre ajutorul de deces, dupa cum ati si dedus dvs.

In acest caz este in regula sa se acorde angajatului pentru tatal vitreg al acestuia daca face dovada suportarii cheltuielilor de inmormantare?
Buna ziua!

Este legal sa se acorde ajutor de inmormantare pentru tatal vitreg al unui angajat? Angajatul ne-a prezentat certificatul de casatorie al decedatului cu mama dansului.
una ziua!

Ca urmare a obligatiei modificarii salariului minim pe economie cu 01.05.2016, tuturor angajatilor cu incadrari sub 1250 li s-a operat aceasta modificare in prima zi lucratoare dupa 1 mai.

Insa sistemul nostru salarial este bazat pe categorii de munca, iar cresterea salariului minim pe economie determina si cresterea categoriilor de munca.

Intrebarea mea este daca este in regula sa operam a doua modificare de salariu pe luna MAI, cu consemnare tot de la 1 mai pentru angajatii carora li s-a modificat deja salariul minim tot de la 1 mai?
Buna ziua! In cazul in care o angajata se intoarce de pe CCC si isi inceteaza contractul cu acordul partilor, iar ulterior se angajeaza la o alta firma unde in perioada de proba i se desface CIM-ul din initiativa angajatorului, aceasta poate beneficia de somaj daca in ultimii doi ani a fost pe CCC?