avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Activitate Adevar1

Activitate Adevar1

Mulțumesc pentru răspuns. Dar va rog sa clarificați la ce va referiți. Nu avem proces pe tema menționată.
Am dori sa ne ajutați cum putem obține actele lipsa ( adică titlul de proprietate despre care notează primaria și pe care ne-o cere noua acum). Menționez ca avem toate actele în afara de titlul de proprietate care s-a pierdut și îl are doar primăria ca altfel nu putea sa ne apeleze cu numărul lui.

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

În primul rand trebuie sa vedeți ce s-a întâmplat cu procesul din 2016. Și apoi sa vedeți concret ce trebuie sa faceți.
Problema dvs are nevoie de un avocat care să analizeze concret actele.

Bunica a fost citată în 2016 de către primăria orașului Curtici cu privire la soluționarea dosarului de despăgubire în natură sau echivalent.
Înainte de deces, bunica a încercat să finalizeze restituirea proprietății, dar nu a găsit titlul de proprietate pe numele tatălui său (care este înregistrat la primăria menționată mai sus).
Ca moștenitori, întrebarea noastră este cum putem accesa recuperarea moștenirii dacă nu gasim titlul de proprietate menționat în scrisoarea de la primărie. La cine sa apelam? Mulțumesc
Multumesc mult pentru raspuns,

Dar nu prea inteleg, de ce curtea a mentionat ca cererile cu valoare redusa sunt aplicabile pana la un prag al creantei de 10.000 lei, articolul 2 aliniatul 1 din regulamentul 861/2007 ne informeaza ca cererile cu valoare redusa sunt aplicabile indiferent de natura instanței, atunci când valoarea cererii, fără să se ia în
considerare dobânzile, cheltuielile și alte costuri, nu depășește 5 000 EUR .

Deci pana la ce valoare sunt aplicabile cererile cu valoare redusa, pana la 10.000 lei sau pana la 5000 de euro?

Articolul 2
Domeniul de aplicare
(1) Prezentul regulament se aplică în cauzele transfrontaliere, astfel
cum sunt definite la articolul 3, în materie civilă și comercială, indi
ferent de natura instanței, atunci când valoarea cererii, fără să se ia în
considerare dobânzile, cheltuielile și alte costuri, nu depășește 5 000
EUR în momentul primirii formularului de cerere de către instanța
competentă. Prezentul regulament nu se aplică în special în materie
fiscală, vamală sau administrativă și nici în ceea ce privește răspunderea
statului pentru acte și omisiuni în cadrul exercitării autorității publice
(acta iure imperii).
Buna ziua, care este diferenta intre cererea in pretentii si cererile cu valori redusa.

As dori o procedura in care sa fiu sigura ca nu exista riscuri sa pierd procesul.

Care are șanse mai mari de câștig? Multumesc mult
Buna ziua, multumesc pentru raspuns. Am achitat taxa de timbru.

Nu inteleg ce vreti sa spuneti cu '' trebuie sa va transformati cererea ''
Curtea mi-a comunicat formularul B : "următoarele sectiuni ale formularului de cerere trebuie completate si/sau rectificate după cum urmeaza:

VA PUNEM IN VEDERE CA PANA LA TERMENUL DE JUDECATA ACORDAT, SA PRECIZATI CEREREA CU PRIVIRE LA VALOARE, AVAND IN VEDERE CA SUMA SOLICITATA PRIN CEREREA DE VALOARE REDUSA FORMULATA DE DVS., DEPASESTE SUMA DE 2000 DE EURO, PREVAZUTA DE ART. 2 ALINIATUL 1 DIN REGULAMENTUL 861/2007 SI SA ACHITATI TAXA JUDICIARA DE TIMBRU DE 200 DE LEI, AVETI POSIBILITATEA SA ACHITATI TAXA DE TIMBRU PE SITE.

Am plătit taxa de timbru, dar nu inteleg ce trebuie sa fac in legatura cu celalalta intrebare a curții ( SA PRECIZATI CEREREA CU PRIVIRE LA VALOARE) ?

Va rog sa ma ajutați ce a vrut curtea sa spuna prin aceasta ? Ce trebuie sa fac sa pot sa ii răspund

MULȚUMESC MULT

Multumesc pentru raspuns.

Care este diferenta intre cererea in pretentii si procedura la care am aplicat eu anterior (adica procedura europeana privind cererile cu valori reduse).

As dori o procedura in care sa fiu sigura ca nu exista riscuri sa pierd procesul.

Care are șanse mai mari de câștig?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Apelând la un avocat pt a va maximiza șansele de câștig sau măcar la o consultație pt a va spune dacă aveți sau nu șanse în demersul dvs ținând cont de situația de fapt,probele pe care le puteți produce etcetc.

Cum pot sa fac o acțiune în pretenții?

Mai introduceți actiunea odata încercând sa faceți precizările solicitate de instanta..Succes!

Da, acțiunea a fost respinsă în prima etapa a judecarii. Motivul a fost că nu am răspuns la formularul B, in care de fapt instanța mi-a cerut să confirm "valoarea cererii"
Mulțumesc mult pentru mesaj. Ce fel de aplicatie trebuie sa fac. Merci mult

Procedura era sa fi apelat de la început la un av pt a evita astfel de situații neplăcute.Daca acțiunea v a fost anulata în procedura prealabila,v a fost respinsa și cererea de reexaminare (nu este f clar din postarea dvs)atunci nu este un capăt de tara, puteți introduce acțiunea din nou.