Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Soluționarea dosarului de despăgubire

Bunica a fost citată în 2016 de către primăria orașului Curtici cu privire la soluționarea dosarului de despăgubire în natură sau echivalent.
Înainte de deces, bunica a încercat să finalizeze restituirea proprietății, dar nu a găsit titlul de proprietate pe numele tatălui său (care este înregistrat la primăria menționată mai sus).
Ca moștenitori, întrebarea noastră este cum putem accesa recuperarea moștenirii dacă nu gasim titlul de proprietate menționat în scrisoarea de la primărie. La cine sa apelam? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 12:41, 11 August 2025
În primul rand trebuie sa vedeți ce s-a întâmplat cu procesul din 2016. Și apoi sa vedeți concret ce trebuie sa faceți.
Problema dvs are nevoie de un avocat care să analizeze concret actele.
Mulțumesc pentru răspuns. Dar va rog sa clarificați la ce va referiți. Nu avem proces pe tema menționată.
Am dori sa ne ajutați cum putem obține actele lipsa ( adică titlul de proprietate despre care notează primaria și pe care ne-o cere noua acum). Menționez ca avem toate actele în afara de titlul de proprietate care s-a pierdut și îl are doar primăria ca altfel nu putea sa ne apeleze cu numărul lui.

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

În primul rand trebuie sa vedeți ce s-a întâmplat cu procesul din 2016. Și apoi sa vedeți concret ce trebuie sa faceți.
Problema dvs are nevoie de un avocat care să analizeze concret actele.

Ultima modificare: Duminică, 10 August 2025
Adevar1, utilizator
Ma refer la dosarul de despăgubire - ziceți ca a fost citata bunica în 2016. În ce stadiu e acel dosar?
Titlurile de proprietate se emit de primărie...puteti cere un duplicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Duplicat titlu de proprietate anapopescu23 anapopescu23 Dorim sa deschidem masa succesorala. Eu si sora mea suntem singurele mostenitoare ale tatei. Am obtinut anexa 24 de la primarie, insa ne lipseste un titlu de ... (vezi toată discuția)
Rectificare carte funciara Gheorghita B Gheorghita B Buna ziua, in 2015 mi-au fost anulate 2 titluri de proprietate in totalitate, inclusiv terenul de sub casa, casa fiind construita acum 50 de ani,pe terenul ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare-cumparare. buna! tatal meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea ... MMon MMon Buna! Tataul meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea succesorala pt niste terenuri apartinand bunicilor. Fratele acestuia (decedat intre timp ... (vezi toată discuția)