avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Activitate antoniax

Activitate antoniax

Răspuns la discuția Salariu
multumesc frumos , inteleg ca tb sa primesc o diferenta de ~70 de lei pe luna din moment ce impozitul pt tichetele de masa a fost deja retinut pe lunile ian , feb si martie si din aprilie salariul va fi 1940 lei, scazand impozitul tichetelor( aproximativ)
Discuție Salariu
Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu un calcul la sal.... pana acum am avut un sal net de 1900 lei( - impozitul pt tichetele de masa ...1870), iar de la 1.01.2015 a crescut la 2803 brut si eu trebuie sa recuperez diferentele pt lunile ianuarie , februarie si martie 2015.
Cat este acum salalariul net acum( dupa calculrele mele ar tb sa fie 1940 lei dar nu stiu daca gresesc)si cat bani tb sa recuperez lunar din diferente ?
Mentionez ca am cim pe per nedeterminata, un copil in intretinere si ni se opreste din sal net, lunar, impozitul pt tichetele de masa .
Răspuns la discuția Conflict angajator
Multumesc mult de raspuns dar ea nu se intoarce din CCC, pt ca copilasul a murit la 5 zile de la nastere , in spital, dintr-o culpa medicala iar cumnata mea era in concediu acela de 126 de zile. in momentul in care ac s-a terminat ea ce optiuni legale are pt ca comportamentul idiotul de angajator este cel descris in primul mesaj
OARE MAMELE CARE TREC PRIN ASTFEL DE TRAGEDII CE DREPTURI AU ?????? Unde e grija statului roman, cu ce legi le protejeaza.......

Nu e de ajuns trauma ca iti INGROPI copilul, primul tau nascut , de ce sa nu mai suporti si batjocora unora care cu greu pot fi numiti oameni.
Va rog sa ma ajutati, ce lege se aplica sau ce poate face in ac situatie?
multumesc
Răspuns la discuția Conflict angajator
Dar e legal sa faca angajatorul asa ceva , exista specificat in lege cum se aplica sau se protejeaza mama in ac situatie, odata ca suporta tragedia in sine mai tb sa indure si ac comportament barbar din punctul meu de vedere.
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: cumnata mea a nascut acum 2 luni dar din nefericire copliasul a murit dupa 5 zile, de la nastere, in spital ,dintr-o culpa medicala, dar situtia este cu atat mai dificila acum ca angajatorul ii face probleme.
Acum o luna au chemat-o si i-au spus ca nu este nici o problema cu reluarea activitatii si ca in momentul in care va fi pregatita se poate intoarce la job. Numai ca saptamana trecuta , nenorocitii fara suflet pt ca aftfel nu ii pot numi, au chemat-o si fara nici un fel de menajamente i-au transmis ca NU MAI AU NEVOIE DE EA, in situatia in care postul ei nu s-a desfiintat... firma nu intra in reorganizare, ...restructurari si toate cele. Sa nu mai mentionez CA IN TOT CALVARUL asta ei nu au ajutat-o cu nimic , nici moral nici financiar si mai sunt si ditamai firma de asigurari, pt care lucreaza de 10 ani cu CIM pe perioada nedeterminata si unde a stat si 12 ore pe zi.........
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pt ca ea nu mai poate intrat in ccc , atunci era in cele 42 de zile obligatorii dupa nastere( concediu de lauzie)..........groaznic.
Ce drepturi are in ac situatie? Angajatorul e obligat sa o primeasca inapoi?
MULTUMESC MULT.

Răspuns la discuția Reincadrare dupa CCC
multumesc mult
Buna ziua ,imi poate sune cineva daca exista un termen( perioada de timp) prevazut de lege, in care companiile sunt obligate sa opereze cresterea salariala determinata de cresterea din luna ianuarie 2015 a salariului minim pe economie ?
Multumesc mult.
Răspuns la discuția Reincadrare dupa CCC
Multumesc mult pt raspuns: au spus ca vor face ac lucru la urmatoarea crestere a salariului minim pe economie dar din ian si pana acum nu s-a intamplat ac lucru si din nou vreau sa intreb daca exista o perioada de timp stabilita prin lege care sa impuna operarea ac cresteri determinate de cresterea sal min pe economie.
Cand sunt ei obligati sa intocmeasca actele aditionale la cim care atesta ac lucru?
Buna ziua , imi poate spune cineva daca exista , stabilit prin lege , o perioada de timp, in care se face includerea pe ac grila de salarizare cu colegii cu ac vechime si incadrare profesionala pentru mamicile intoarese din CCC, pt ca potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

Ideea este ca din aprilie 2014 si pana acum ac lucru nu s-a intamplat in cazul meu ( desi aveam ac drept din ziua 1 de reintoarecere) si as dori sa stiu cum imi pot recupera diferentele salariale si cel mai important cand sunt ei obligati sa faca ac lucru, pt ca altfel, lucrurile, vad tind sa fie tergiversate.
Multumesc mult.
Răspuns la discuția Salariu minim pe economie
Este vorba de cresterile din anul 2013/2014 cat am fost in ccc, iar in mai 2014 la reluarea activitatii mi-au transmis ca voi primi diferentele aferente in ian 2015 la urmatoarea crestere a sal min si implicit renegociere a sal( sunt 10 luni de recuperat deoarece ei nu mi-au modificat sal conf Legii 202/2002 la reluarea activitatii) iar HR firmei este f f 'tepos' in 'declaratii'.