avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate myhaylala

Activitate myhaylala

Buna ziua! Lucrez in invatamant pe perioada nedeterminata, am vehime 12 ani. Am intrat in concediu crestere copil din 16 iulie 2017, (din 13 martie-16 iulie am avut cele 126 zile ). cerere ccc am depus pe 2 ani, din motive personale m-am intors mai devreme incepand cu 28 mai 2018. La cate zile de concediu de odihna am dreptul? Mentionez ca 1 septembrie 2016-10 martie 2017 am lucrat fara intrerupere beneficiind doar de vacante. Va multumesc!
In data de 26 mai 2014 a avut loc ședința de informare – Procedura Medierii, unde s-a prezentat bunicul matern (având procura), care a avut un limbaj agresiv fata de mine: „l-ai văzut deja de prea multe ori, te fac eu să nu-l mai vezi niciodată”; nu s-a ajuns la nici un fel de înţelegere urmând deschiderea unui proces iar ea a hotărât sa plece hoţeşte cu copilul din țară.

Am citit Regulamentului (CE) nr. 2201/2003 al Consiliului din 27 noiembrie 2003. Din ce am citit , reiese , dupa parerea mea ca fosta sotie s-a deplasat ilicit, ilegal cu minorul fără a respecta Hotărârea Judecătorească, fără drept de părăsire a țării fără acordul meu.
cum reusit sa-i faca pasaport copilului? cum a reusit sa treaca dincolo? de ce nu a mai adus copilul in tara, ce urmareste? care o fi urmatorul pas al ei?

In data de 19 iunie 2014 ea a decis să fugă cu minorul și a încălcat sentința civilă in timp ce pe rolul Judecătoriei se află înregistrat dosarul . . . privind încredințarea minorului si stabilirea domiciliului.
Vă rog să mă ajutaţi pentru a rezolva aceasta problema.Va multumesc
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine… am o problema. Sunt divortat din 11.02.2011, din casatoria noastra a rezultat un minor (are 5 ani acum). a fost stabilit programul de vizită în primul si al treia weenkend din fiecare lună, în vacanţa de iarnă o săptămână, astfel încât sărbătorile Crăciunului şi Anului Nou să fie petrecute alternativ cu fiecare părinte, o săptămână de Paşte, în sensul că un an minorul va petrece sărbătorile cu tatăl, iar în celălalt an cu mama şi o lună în timpul vacanţei de vară, în luna august alternativ cu luna iulie, prin găzduirea copilului la mine.
Mama minorului a petrecut foarte puţin timp cu copilul, întrucât în primii doi ani de viaţă ai minorului, aceasta era studentă în Bucureşti, şi venea acasă la 2 -3 săptămâni, iar după pronunţarea divorţului, de mai bine de doi ani, a ales să stea departe de copilul său, intrând totodată într-o relaţie cu un alt bărbat, este plecată din ţară şi îşi vede copilul o dată sau de două ori pe an!
Minorul a fost lasat în grija bunicilor materni, care au preluat atitudinea necorespunzătoare faţă de mine de la fiica lor, în sensul că atunci când merg să iau copilul în vizită, părinţii suspectei au un limbaj arogant, chiar violent .
La data de 20.06.2014, m-am prezentat la domiciliul bunicilor materni, pentru a lua copilul în domiciliul meu, conform Sentinţei civile, însă a ieşit bunicul matern al minorului, spunand ca nu are de unde sa imi dea copilul ca plecat in Anglia si nu stie cand se intoarce. Este posibil asa ceva sa plece fara acordul meu? Mentionez ca platesc o pensie de intretinere, nu am fost decazut din drepturi, am respectat programul de vizita, nu i-am deranjat si nu inteleg de ce au facut acest gest. Ce pot sa fac in aceasta situatie? Nu am vazut copilul de pe data de 6 iunie 2014, iar acum in iulie ar trebui sa-l iau eu lucru stiut bunicii materni. Le-am cerut o adresa, un numar de telefon insa ei au refuzat spunand ca ei nu stiu nimic (ceea ce mint, nu se poate sa nu stii unde este fiica si nepotul tau) Va rog mult sa ma ajutati. Va multumesc.