avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate gabikriss

Activitate gabikriss

Faptul ca an trecut curentul pe numele meu inseamna acceptare tacita.nu-i asa?

KMK a scris:

Si eu ma subscriu la acest punct de vedere. In mod sigur poate sa inchirieze imobilul, ACESTA FIIND CHIAR UN ACT DE ACCEPTARE TACITA A MOSTENIRII!!! Ceilalti mostenitori (daca vor face act expres sau tacit de acceptare, ca daca nu, atunci dansa ramane singura mostenitoare) vor avea un drept de creanta pentru partea lor din chirie.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am incercat sa ii chem la notar. Tatal meu si sotul supravietuitor desi nu locuieste de 20 de ani acolo cat traieste el nu vrea si sora in alta tara nu vrea sa plateasca nimic nici la notar ca sunt taxe .. Casa nelocuita se deterioreaza.. Am inteles raspunsul dvs.

raluk0207 a scris:

Foarte rău că nu faceți. După ce o sa se împlinească 2 ani de la deces, o sa aveți de achitat în plus și un impozit de 1% din valoarea masei succesorale.
Nu puteți inchiria acum, fiindcă legal, nu aveți calitatea de proprietar.

Buna ziua! Acum un an mama a decedat si am ramas trei mostenitori. Nu facem succesiunea apartamentului in viitorul apropiat. Pot eu ca fiica mostenitoare sa inchieiez apartamentul cu contract de inchiriere? Curentul este pe numele meu. Gazele si intretinerea sunt numele raposatei mamei mele pe care le platesc lunar.
Certificatul de nastere e plastifiat si minora are 15 ani ,e eleva in Grecia nu are C.I.iar pasaportul e expirat.Titlul de calatorie nu se poate elibera la Consulat fara acordul si semnatura tatalui .Mi s-a spus ca peste varsta de 14 ani minorul face cererea in nume propriu asistat de unul dintre parinti.La Starea Civila (daca minorii intre 14-18 ani nu au acte de identitate valabile ,parintii divortati dar tutela era provizorie(mama) se poate prin procura ca mama sa imputerniceasca o ruda pentru eliberare certificat de nastere copil?
Răspuns la discuția Divort
Sa nu generalizam..difera de la caz la caz.si in definitiv d-na va face ceea ce consideră dânsa. .
Răspuns la discuția Divort
Romanca o sa-l lase cum a patit o prietena de-a mea dar ea s-a grabit sa-l divorteze..si ? Nu-i da pensie alimentară numai cand vrea, scandal la orice oră. .deci sunt si-a gasit altă romanca si crește copiii ei..iar prietena la 45 de ani singura cu o fată de crescut...un banal exemplu de viață ..barbatul isi găsește repede alta dar o femeie divorțată cu copiii mai greu.Urmareste-ti interesul dumitale si al copilului si fii mai isteață decat "rezerva"..
Si se poate sa nu o mai trimită inapoi cum am vazut un caz cu o d-na din Spania.Si până o sa ti se facă dreptate. ..bani aruncați pe procese, stress si un copil terorizat care ca rămâne cu traume psihologice ...Fii atentă dragă Sonia si lasa-l sa se duca prin Suedia la tribunal.. sa cheltuie bine...
Răspuns la discuția Divort international
Mulțumesc de răspuns . Divorțul in țară continuă si are înfățișare in septembrie. El e in Canada acum si in Grecia nu se poate duce .S-a citat pârâta prin publicitate in ziar, pe portalul instantei dar și la adresa mamei ei.Deci ea sigur știe de la mama ei dar nu a predat reclamantului soț hotararea greceasca.Daca scoate divorț în țară pt ca aici s-au casatorit din moment ce nu s-a inscris prima hotărâre ...cea din România va fi valabila?
Buna ziua. Sa explic situatia :divorț pronunțat in strainatate si neinscris la timp in țară.Fostii soți nu tin legatura si hotararea o are ea fosta sotie.Ea este in continuare căsătorită in Romania si divorțată in strainatate.Fostul soț deschide divorț in țară si de un an trage de amanarit pt ca emun copil minor la mijloc ce locuiește cu ea.Fostul soț revenit in țară nu are decizia aceea de divorț. Ce se întâmplă daca se dă decizie de divorț in Romania desi există una definitivă dată de un tribunal strain dat pe care nu a primit-o pt. ca s-a pronunțat in lipsa lui?
Draga Deea mult curaj si rabdare..nu lua in seamă ..doar daca si-o gasi si fosta lui pe altcineva sa-si recanalizeze energia intr-o alta direcție. ..